ISHU sjal

Med dette sjalet kan du ikke fotograferes

Kjendisene elsker den indiske designeren Saif Siddiquis nye kreasjon - et lekkert sjal som gjør at den som bærer det ikke kan fotograferes.

5. juli 2016

Hver eneste dag blir skuespillere, sangere og sportsstjerner fotografert i mer eller mindre flatterende situasjoner - ofte uten at de selv ønsker det. Akkurat som deg når det dukker opp fjollete bilder på Facebook fra nattens litt for fuktige personalefest.

Men nå er det hjelp å få. Den indiske designeren Saif Siddiqui har nemlig designet sjalet The ISHU. Det lurer kameraet og gør det umulig å ta bilder av den som bærer det. Både med mobilkamera, videokamera og vanlige kameraer.

I det minste hvis fotografen bruker blits.

Paris Hilton ISHU Scarf

Paris Hilton, Foto: theishu.com

Swedish House Mafia ISHU Scart

Ingrosso DJ Swedish House Mafia, Foto: theishu.com

Fotballspiller Jérôme Boateng, Foto: theishu.com

Reflekseffekt i stoffet

Saif Siddiqui fikk idéen til sjalet i 2009, da en refleks på en sykkel i bakgrunnen ødela et festlig bilde av en gruppe venner.

Derfor har han skapt The ISHU-sjalet. Det har en type kraftige, mikroskopiske reflekskrystaller vevd inn i stoffet, og det reflekterer blitslyset og lurer kameraets lysmåler.

Nylig har han også lansert et mobilcover med samme effekt.

via GIPHY

“Hovedformålet er å gjøre folk oppmerksomme på hvor viktig privatlivet egentlig er. Alle har en "merkevare" på nettet, og med The ISHU-sjalet får folk kontrollen over privatlivet sitt tilbake", sier Siddiqui til BuzzFeed.

Hollywood har allerete tatt godt imot det nye sjalet, og Siddiqui har nå planer om å kaste seg over sitt eget hjemlands filmindustri, Bollywood.

Det er imidlertid ikke helt gratis å bli usynlig. Den billigste versjonen av sjalet koster 289£ eller nesten 2700 norske kroner.

Les mer og kjøp sjalet her.

Kanskje du er interessert i...