Stor test av eksterne blitser

Gode bilder i den mørke vinteren krever en ekstern blits hvis lyset skal falle flott og naturlig på motivet. Det er kommet flere nye toppmodeller, men det er også et par overraskelser i den lave prisklassen.

Ikke et vondt ord om naturlig lys, men det er situasjoner hvor en blits bare ikke kan unnværes. Det kan være på en fest, fødselsdag eller en annen begivenhet hvor du skal ta gode bilder i en fei, og der lysforholdene er håpløse. I slike situasjoner kommer man fort ut for blandingslys, motlys, svakt lys, ja kort sagt alt som kan ødelegge et godt bilde. Den innebygde blitsen kan redde enkelte situasjoner, men langt fra alle. Med en kort rekkevidde på bare et par meter, en temmelig begrenset lysspredning og et direkte og hardt lys, tilsvarer det omtrent å gå ut i en snøstorm med en vindjakke på seg. Det er bedre enn ingenting, men totalt utilstrekkelig hvis ting skal gjøres ordentlig rent fotografisk. I tillegg bruker en innebygd blits svært mye strøm fra kameraets batteri.

I denne artikkelen her tester vi både originale og uoriginale blitser til Canon, Nikon, Micro Four Thirds-kameraene fra Olympus og Panasonic samt til Pentax og Sony.

Kanskje du er interessert i...