Tegneplate og nettbrett smelter sammen

Japanske Wacom er kjente blant bildebehandlere for sine digitale tegneplater. Nå er firmaet også klar med et nettbrett som kan brukes med Photoshop.

20. august 2013

Vil man ha den ultimate kontrollen over musemarkøren på datamaskinen, velger mange å bruke en digital tegneplate, også kalt en digitizer. Det er blant annet en fordel i bildebehandlingen, da man helt nøyaktig kan bruke alle maleverktøyene. Wacom har tradisjonelt levert digitizere av høy kvalitet, og nå lager firmaet også nettbrett.

Den nye Cintiq Companion Hybrid fungerer som en tradisjonell digitizer med innebygd skjerm når man kobler den til datamaskinen. Her kan man altså tegne rett oppå f.eks. Photoshops brukerflate. Når man tar ut pluggen, virker Cintiq Companion Hybrid som et Android-nettbrett. Den har en Nvidia Tegra 4-prosessor og fås med 16 eller 32 gigabyte minne.

Wacom er også klar med Cintiq Companion, som er et nettbrett som kan kjøre fullversjonen av Windows 8, så man altså kan ha blant annet Photoshop med seg på farten. Prosessoren er en Intel Core i7, og den fås med en SSD-harddisk på 256 eller 512 gigabyte.

Skjermstørrelsen på begge modellene er 13,3 tommer, og oppløsningen er 1920 x 1080 punkter. Det følger med en holder samt en digital penn som kan registrere trykk i 2048 nivåer til begge, og man kan kjøpe et tastatur som tilbehør. De nye nettbrettene skal komme for salg i september

Kanskje du er interessert i...