Lenovo ThinkPad W700 NRP75MD

Test av Lenovo ThinkPad W700 NRP75MD

Alt for lenge har Apple vært alene om å levere bærbare datamaskiner i toppklasse til fotofolket. Nå har Lenovo gitt pc-brukerne et tilsvarende kraftig alternativ. Skjermen er flott. Dessverre er ikke prisen en trykkfeil.

14. juli 2009

Den store kinesiske pc-produsenten Lenovo overtok pc-divisjonen fra IBM da de solgte den i 2005, og navnet ThinkPad fra IBM-dagene er beholdt.

Wserien er Lenovos toppklasse for bærbare, med skjermer i en kvalitet så de kan brukes av både grafikere og fotografe .

W700 har en skjerm på 17 tommer, fire GB ram, en hissig Intel Quad Core Extreme 2,53 GHz-prosessor, 200 GB harddisk samt Blu-ray-brenner. Bare for å understreke at den er beregnet til fotooppgaver, er det også innebygd digital tegneplate, også kalt en digitizer.

Ergonomien er god, med et glimrende tastatur og touchpad. Bygge- og materialkvaliteten ligger flere klasser over billige bærbare pc-er.

Innebygd kalibrering

Skjermoppl sningen er på 1920 x 1200 piksler, altså bra nok til Full HD, men den er også så høy at f.eks. ikoner og tekst i Photoshop vil bli stående veldig smått i normalstillingen.

Det er innebygd fargekalibrering av skjermen. Det er imponerende for en bærbar, men den rekker fortsatt ikke opp på siden av en god stasjonær skjerm. Skjermens fargespekter dekker f.eks. bare 72 prosent av det som er til rådighet i fargerummet Adobe RGB 1998, der gode skjermer til grafisk bruk på stasjonære kan komme over 100 prosent. Bildekvaliteten er likevel langt mer fargekorrekt og kontrastrik enn hva man får fra en helt vanlig bærbar modell.

Les resten af artiklen i DIGITAL FOTO nr. 10/2009

Kanskje du er interessert i...