Trå gassen i bunn

Når du jobber med store bildefiler bør datamaskinen prestere i toppfart. Her er den ultimate guiden til å tune pc, programmer og Windows gratis.

20. juli 2014

Vanligvis blir en anbefalt å kjøpe mer minne og skaffe seg en SSD-harddisk, om Photoshop skal kjøre raskere, men høy hastighet behøver faktisk ikke koste en eneste krone. Det er nemlig massevis av triks og justeringer av både operativsystem og programmer, som setter ekstra fart i sakene – helt gratis.

Dersom du har en nyere data med åtte gigabyte minne og et operativsystem i 64-bit, kan du bruke en gratis bonus. Photoshop installeres nemlig automatisk i versjoner med både 32-bit og 64-bit, og her bør du bruke programmet med 64-bit, da det bruker alt av minne og kjører mye raskere. Det samme gjelder for Lightroom, mens Elements fortsatt ikke er oppdatert til den store bitdybden.

Datamaskinen er som utgangspunkt satt opp til å dele kreftene likt mellom alle åpne programmer. Det er langt fra den beste løsningen når du skal jobbe med tung bildebehandling.

Kanskje du er interessert i...