De beste blitsene til Canon

Med en god ekstern blits har man alltid det perfekte lyset for hånden. En ekstern blits er en ekstremt fleksibel lyskilde, og har man flere slaveblitser til rådighet kan man ta fantastiske actionbilder og portretter. Vi har testet markedets åtte beste modeller til Canon.

18. november 2015

En ekstern blits gjør det mulig å få en flott og kreativ belysning under alle lysforhold. Er den eksterne blitsen montert på kameraet kan man skape et bløtt og indirekte lys, når man tar portretter. Testens åtte blitser kan nemlig alle vippes 90 grader opp og dreies 180 grader til sidene. Det betyr at man kan fyre av blitsen mot hvite tak eller vegger, noe som gir et bløtt og indirekte lys på hovedmotivet. Hos noen av testdeltakerne følger det med en diffuser som monteres utenpå blitshodet. Den er perfekt til å bløtgjøre lyset, f.eks. til portretter.

Lysstyrken angis med et ledetall. Jo høyere tall, jo kraftigere lysstyrke har blitsen. Ledetallene i testen varierer fra 43 til 61, men som det fremgår av testresultatene, så er et lite ledetall ikke nødvendigvis det samme som dårlig ytelse. Derfor må man også sjekke, hvor mye blitsen vignetterer, og hvor konstant lysstyrken er.

Les mer i testen vår av markedets åtte beste blitsmodeller til Canon.

Kanskje du er interessert i...