Pokal

Dette er årets beste fotoprodukter

I løpet av ett år har vi hatt nesten 200 fotoutstyr i hendene. Her feirer vi de beste kameraene, objektivene og annet utstyr vi har testet og anmeldt i bladet i 2022.

Stort sett ukentlig har vi fått inn nye fotoprodukter til testing og anmeldelse i redaksjonen, så i løpet av et år holder vi flere hundre produkter i hendene. Det gjelder selvfølgelig kameraer og objektiver, men også skrivere, skjermer, kameradroner og tilbehør.

Her kan du se hvilke av produktene vi har testet og anmeldt i løpet av året som vi har likt aller best i en rekke kategorier. 

Årets rimelige kamera: Canon EOS R10

Canon EOS R10

Det speilløse kameraet er et av Canons første med APS-C-brikke og samme store RF-fatning som fullformatmodellene i R-serien. Autofokus kan registrere og følge mennesker, dyr og kjøretøy. Følgefokus til action er fenomenalt.

Autofokus registrerer ansikter og øyne lynraskt, og var klistret til motivet i alle seriene våre da vi fanget sykkelryttere i fart. Det speilløse kameraet kan ta 15 bilder i sekundet.

Les anmeldelsen vår av Canon EOS R10 her

Årets entusiastkamera: Sony A7 IV

Sony A7 IV

Dette fullformatkameraet har 759 fokuspunkter som dekker 94 prosent av bildebrikken, og autofokus reagerer lynraskt og sikkert. Følgefokus fungerer perfekt på raske motiver, og så har kameraet fått fugleøyefokus.

Da vi tok bilder av gjess som spiste, traff fokus raskt blink som med øyefokus på portrettbilder.

Les anmeldelsen vår av Sony A7 IV her

Årets profesjonelle kamera: Nikon Z 9

Nikon Z 9

Med det speilløse systemkameraet Z 9 har Nikon et nytt flaggskip på linje med legendariske D3, som i 2007 førte Nikon til fullformatkameraenes øverste nivå.

Z 9 er nemlig ikke bare en speilløs versjon av speilreflekskameraet D6 i samme robuste vektklasse. Nikon har utstyrt kameraet med bortimot alt en krevende fotograf kan ønske og begjære. Oppløsningen er høy, det kan ta 20 bilder per sekund og autofokuseringen er rask.

Les anmeldelsen vår av Nikon Z 9 her

Årets datautstyr: BenQ DesignVue PD2700U

BenQ DesignVue PD2700U

Da vi i 2022 testet 4K-skjermer til fotografer i prisklassen rundt 6000 kroner, imponerte denne med en overlegen farge- og detaljgjengivelse til prisen. Panelet er av den gode IPS-typen, og vi fikk testens beste HDR-gjengivelse fra skjermen. I tillegg har den gode tilkoblings- og justeringsmuligheter. 

Årets tilbehør: Benro TablePod Pro Kit

Benro TablePod Pro Kit

De fleste bordstativer er laget i trist plast med få justeringsmuligheter, men Benro sikter høyere med TablePod Pro. Stativet er eksklusivt utført med ben av karbon og et førsteklasses hode. 

Les anmeldelsen vår av Benro TablePod Pro Kit her

Årets program: DxO PureRAW 2

DxO PureRAW 2

Programmet optimaliserer raw-filene dine før du jobber videre med dem i f.eks. Lightroom. Det gir et langt bedre utgangspunkt enn med den originale raw-filen. Med DeepPRIME til støyreduksjon fikk vi imponerende rene og detaljerte bilder – selv på ISO 102 400.

Les anmeldelsen vår av DxO PureRAW 2 her

Årets dings: DJI Mavic 3

DJI Mavic 3

Den sammenleggbare dronen har en stor Four Thirds-bildebrikke som gir glimrende bildekvalitet, og det er to kameraer som tilsvarer henholdsvis 24 og 162 mm.

Mavic 3 er forbedret på stort sett alle områder, og vi testet den blant annet i vindkast på opptil 19 meter i sekundet. Da sto den bomstille i luften.

Les anmeldelsen vår av DJI Mavic 3 her

Årets objektiver:

Årets objektiv til Canon: Canon RF 14–35 mm F4.0L IS USM

Årets objektiv til Fujifilm: Fujifilm FUJINON XF 23 mm F1.4 R LM WR

Årets objektiv til Nikon: Nikon NIKKOR Z 800 mm F6.3 VR S

Årets objektiv til Sony: Sony FE 70–200 mm F2.8 GM OSS II

Årets objektiv til L-fatning: Sigma 105 mm F2.8 DG DN MACRO | A

Årets objektiv til Micro Four Thirds: OM SYSTEM M.Zuiko 40–150 mm F4.0 PRO

Kanskje du er interessert i...