Staaker

Den intelligente følgedronen for action-opptak

Denne førerløse dronen følger deg overalt til lands, til vanns eller nedover skibakkene - helt uten at du - eller noen andre - trenger å røre på en finger.

5. august 2016

I flere år har det eksistert førerløse droner som ikke trenger manuell styring, men som bruker kunstig intelligens for f.eks. å følge en bestemt person.

Nå kommer Staaker, og den gjør pilotens arbeid overflødig. Den er en følgedrone som bruker radiostyring for å sikre at dronen følger det ønskede motivet.

Dronen følger rett og slett etter radioenheten fotografen har på overarmen sin. Det kan være en surfer i brenningene eller en sykelrytter på mountainbike.

Lett å stille til å følge motivet

Dronen har monteringsmulighet for actionkamera og kan stilles til om den skal holde seg like over personen eller følge etter i en bestemt vinkel og avstand.

Det er også mulig å få dronen til å sirkle rundt motivet så alle vinkler blir dekket. Radioenheten har også enkle knapper, noe som gjør det mulig å styre dronen manuelt.

Dronen kan forhåndsbestilles allerede nå og forventes levert ved juletider til en rabattert pris på 1195 dollar, altså ca 10 000 kroner pluss frakt og norsk moms.

Les mer om Staaker her.

Kanskje du er interessert i...