DJi Spark-dronen kan styres med hendene.

Den nye kameradronen kan sendes opp fra håndflaten.

© DJI

Med DJI Spark kan alle fly drone på noen sekunder

Nå er det blitt mye enklere å ta bilder og filme fra luften. Den nye og utrolig lille kameradronen fra gigantiske DJI, kan styres med hendene.

24. mai 2017 av Klaus Nygaard

Fram til nå er det mest entusiaster og profesjonelle som har hoppet på dronebølgen, men den kinesiske giganten DJI vil ha med flere ombord.

Spark veier mindre enn en brusboks, er bare tre cm lengre, kommer i fem farger og kan sendes opp på få sekunders varsel, uten telefon og fjernkontroll. 

Setter du Spark på håndflaten din og trykker to ganger på på-knappen, stiger de 300 grammene umiddelbart til værs.

DJI Spark yellow

Kameraet sitter i en såkalt gimbal, det hindrer rystede opptak.

© DJI

Beveger du hånden til siden, følger dronen med, og når du vinker til den, flyr den ca. tre meter bort og er klar til å ta bilder og selfies på kommando. 

Vil du fly lenger unna, kan du bruke mobiltelefonen som fjernkontroll på opptil 100 meter avstand. Lange turer på opptil 500 meter krever kjøp av en fjernkontroll.

Spark er utstyrt med avanserte Flight Modes som gjør den i stand til å følge f.eks. en syklist forfra, bakfra, i sirkler og i profil. Det har den arvet fra DJI’s større og dyrere modeller.

Dronen klipper filmene dine selv

DJI Spark

DJI Spark fås i fem forskellige farger.

© DJI

Funksjonen QuickShot er helt ny. Her kan det lille flyvende vidunderet, uten hjelp fra deg, filme i bestemte vinkler og automatisk sette sammen opptakene til små kortfilmer.

Kameraet har 12,0 megapiksler og en bildebrikke på 1/2,3 tommer, som dermed er vesentligt større enn den som sitter i eksempelvis iPhone 7. Brennvidden tilsvarer 25 mm, og blenderen er fast på F2.6. Filming gjøres i Full HD.

DJI Spark red

DJI Spark måler 14,3 × 14,3 × 5,5 cm.

© DJI

Spark har sensorer som reduserer risikoen for å fly inn i hindringer, og dronen flyver hjem selv hvis det blir behov for det. Prisen holder seg i de lavere luftlag – fra 5799 kroner.

Kanskje du er interessert i...