Simen Haughoms dronevideo tok av på nettet

På én time 1. juni ble dronevideoen til 18 år gamle Simen Haughom vist 500 000 ganger på Facebook. 

© Privat

Ung norsk dronefotograf tar av i hele verden

Han har lært å fly og filme på nettet. Nylig fikk en av videoene hans 500 000 visninger på én time.

2. juni 2017

I januar 2016 kjøpte 18 gamle Simen Haughom en drone. Siden da har hele verden fått opp øynene for den unge nordmannen, som filmer den norske naturen på en helt spektakulær måte. 

Torsdag morgen viste det virale mediet The Lad Bible et utvalg av noen av videoene hans på Facebook-sidene sine. Og da eksploderte det for den unge mannen. 

På bare én time ble videoen vist mer enn 500 000 ganger - og videoen var dermed en av de videoene som skapte mest sosialt engasjement på nettet i hele verden 1. juni 2017.

Under kan du se videoen som Lad Bible hadde klippet sammen:

Drone-geniet blev oppdaget i fjor

Simen Haughom fikk verdens oppmerksomhet for første gang i fjor, da han la opp en video fra Kjerag ved Lysefjorden på Facebook-kanalen sin "Spectacular Norway".

I alt er denne videoen sett mer enn 200 millioner ganger, etter at den tok av i bl.a. Kina, Thailand, India og Pakistan. Også nettstedet Gizmodo har omtalt Simen Haughom.

"Det er helt urealistisk å tenke på hvor mange personer som har sett den egentlig. Det er helt vilt, samtidig som det gjør det morsommere å gå ut og filme mer," forteller Haughom til Dagbladet.

Under kan du se videoen som har fått mer enn 200 millioner visninger.

Kanskje du er interessert i...