Få mer ut av kameraet med batterigrep

Funksjoner som live view, wi-fi og gps tapper kameraet for strøm. Derfor er det en stor fordel å sette et batterigrep på kamerahuset. Samtidig får du en forbedret ergonomi og flere funksjoner.

17. mars 2015

Når man vil bygge ut speilrefleks- eller systemkameraet med nytt tilbehør, er batterigrep vanskelige å komme utenom, og for mange fotografer vil de være en av de viktigste oppgraderingene av kameraet. For det første gir batterigrepene mulighet for ekstra batterikraft, så man kan være i felten enda lenger uten å gå tom for strøm. For det andre er batterigrep en enkel vei til å øke kameraets funksjonalitet. Det gjelder særlig de ergonomiske fortrinnene. Dessuten gir det i noen tilfeller ekstra funksjoner.

Det finnes tre typer grep på markedet. Det er de originale, som er dyre, og de uoriginale, som er billigere. Til slutt har vi de ukjente merkene, som er billigst. Vi kikker nærmere på de store og de små forskjellene, så du kan se om du kan klare deg med en billig modell eller heller skal ta steget helt ut.

Kanskje du er interessert i...