Fujifilm Instax SP-2

Fuljifilm Instax SP-2 skriver lynraskt ut mobilbilder

Fujifilm øker hastigheten betraktelig med sin miniskriver Instax SP-2. Dermed tar det nå bare ti sekunder å skrive ut yndlingsbildene sine direkte fra mobilen.

27. juni 2016

I dag blir svært mange bilder tatt med mobiltelefoner, og de kommer sjelden lengre enn til telefonens kamerarull, Facebook eller Instagram.

Med tiden har mange glemt viktigheten av å kunne henge opp et bilde av barna på kjøleskapet, sette på skrivebordet eller sende til besteforeldre som aldri helt lærer seg å mestre sosiale medier.

Dette ordner den nye miniskriveren Instax SP-2 opp i. Nå tar det nemlig bare et øyeblikk å skrive ut et bilde direkte fra mobilen.

Skriveren fungerer sammen med en smarttelefon eller et kamera med wi-fi. Det er snakk om etterfølgeren til Instax SP-1, og den nye utgaven er forbedret på flere punkter.

Rediger bildet via applikasjonen

LED-teknologien er erstattet med OLED. Dette gjør det mulig å få enda skarpere bilder og bedre oppløsning. SP-2 skriver ut i 320 dpi, mens forgjengeren skrev ut i 254 dpi.

Hastigheten er også skrudd kraftig opp. Der det tok 16 sekunder å skrive ut et bilde med SP-1, tar det nå bare ti sekunder med SP-2.

Det er mulig å etterbehandle bildet i den tilhørende applikasjonen for det sendes til skriveren. Dermed kan man tilføre forskjellige effekter eller gi det et nytt uttrykk.

Selve bildeformatet på 62 mm x 46 mm er beholdt. I tillegg til å skrive ut bildene fra mobiltelefonen, er det også mulig å skrive ut fra sosiale medier som Facebook og Instagram.

Forventet lansering for Instax SP-2 er midten av juli til en pris på 200 amerikanske dollar. Da kan vi nok gjette på en norsk pris rundt 2000 kroner.

Les mer om Fujifilm Instax SP-2 her.

Kanskje du er interessert i...