Test av Lexmark X7675

Hvis man har bruk for en god multiskriver til hjemmet eller til kontoret, kan Lexmark X7675 være et ganske interessant valg. Den er proppfull av teknologi og kan skanne, skrive, kopiere og fakse, men har likevel visse svakheter.

17. februar 2009

En multiskriver skal selvsagt kunne en masse, ha de nødvendige funksjoner og samtidig være enkel i bruk.

Lexmark X7675 har alt dette, og den er faktisk også pen å se på, men den strevet litt i installasjonsfasen og krevde hele tre forsøk før det lyktes. Det skal sies at selve skriverens installasjonsforløp er svært pedagogisk tilrettelagt, og det er jo kjekt. Programvaren er på engelsk, mens menyene er på norsk. Den inneholder også guidelines på en lang rekke andre språk. For de som ikke er stive i engelsk er det litt irriterende, siden det er temmelig mange tekniske begreper å holde styr på her.

Men er det høyeste ønsket en kraftig multiskriver med bred funksjonalitet, er Lexmark X7675 altså verdt en nærmere kikk. Den har innebygd faks til de som måtte bruke de , og maskinen kan også skrive ut dobbeltsidig. Skriveren kan stilles til å snu papiret og skrive på begge sider, helt automatisk. Det er smart, ressursbesparende og miljøvennlig. Det går naturligvis ikke med utskrift av bilder, da det bare er den ene siden av ekte foto papir som kan brukes. Maskinen kopierer og skriver ut tekst uten problemer, men støyer og rister generelt mye.

Skriverens fargedisplay er på 2,4 tommer, og den skriver ut i oppløsningen 4800 x 2400 dpi, mens skanneroppløsningen er på 600 x 1200 ppi. Den bruker to blekkpatroner med pigmentert blekk i farger samt svart, noe som allerede her gir et vink om at fotoutskriftskvaliteten nok ikke er helt på topp. Lexmark X7675 tar alle de mest vanlige minnekorttypene. Skriveren har Wi-Fi og kan dermed skrive ut trådløst. Det er usb-porter foran og bak på skriveren, så man f.eks. kan koble til kameraet og skrive ut bilder direkte uten først å måtte overføre dem til datamaskinen.

Les resten af artiklen i DIGITAL FOTO nr. 03/2009

Kanskje du er interessert i...