Camilla Hyllebergs utstyr
Vis oss fotovesken din

Slik ser innholdet i vesken til friluftsfotografen Camilla Hyllerberg ut før en fjelltur.

© Camilla Hylleberg

Friluftsfotografen viser fram fotovesken

Hvilket objektiv sverger andre til, og hva klarer de seg ikke uten? Vi har bedt en friluftsfotograf om å tømme vesken og vise oss hva hun tar med på fototur og hvorfor.

19. juli 2017 av Louise Hagemann

Hva som skjuler seg i fotovesken, varierer fra fotograf til fotograf. Noen tar alltid med et arsenal av forskjellige kameraer og objektiver, mens andre sverger til et enkelt favorittobjektiv og fyller opp vesken med annet uunnværlig utstyr.

Vi har bedt den danske friluftsfotografen Camilla Hylleberg om å åpne opp vesken, slik at vi får ta en nærmere titt på det spennende utstyret, de stilige triksene og praktiske dingsene.

Klar for fjellet

Kameraet til Camilla kommer gjerne fram under både offpiste-skikjøring, klatring, sykkelturer og dykking. Hun er også videofotograf, og vesken som hun viser fram her, er pakket spesifikt for en uke i den norske fjellheimen, hvor hun var fotograf og b-fotograf på en dokumentar om klatring.

Les også om disse sju tingene du bør ha i fotovesken din.

Camilla Hyllebergs utstyr fra fotoveske
© Camilla Hylleberg

1. Stor batteripakke

Den store 5 kilo tunge batteripakken kan lade kamerabatteriet og en bærbar datamaskin flere ganger.

2. Frysetørket mat

Camilla er fan av frysetørket mat. Hun heller kokende vann over, så er den klar på fem til åtte minutter. Noen av de andre som var med på turen, hadde med "ekte" mat, men etter 12–13 timer på fjellet foretrekker Camilla noe det går fort å lage.

3. Protein- og snackbarer

Protein- og snackbarene kan gjerne fylle litt i magen og gi en metthetsfølelse. Andre bruker også små gelépakker, men Camilla er ikke så begeistret for smaken.

4. Kaffe

Kaffen er uunnværlig. Denne lager hun både morgen og kveld og til termosen underveis.

5. Fjellstøvler

6. Isbrodder

Man sette broddene under støvlene, slik at det blir mulig å gå på en isbre.

7. Solbriller

8. Pass

9. Garmin actionkamera

Garmin actionkameraet sitter som regel på hjelmen til Camilla under klatringen. På turen til Norge la hun det også ned i en bekk så de kunne filme hvordan de fylte opp drikkeflaskene.

Les mer om Garmin actionkameraer her

10. Sikringsutstyr for klatring

11. Dunjakke

Natthimmel i norsk fjell
Natt i dalen

I dalen som turene opp i fjellet gikk ut fra, foretrakk Camilla sitt Nikon D4S, som gir høy kvalitet, men også er stort å bære rundt på.

© Camilla Hylleberg

12. Nikon D4S

Nikon D4S er bra og tar mange bilder i sekundet, men det er også stort og upraktisk, så Camilla brukte det bare da de oppholdt seg nede i dalen.

Les testen vår av Nikon D4S her

13. Vidvinkel AF-S NIKKOR 14–24 mm F2.8G ED

All klatring og action ser råere ut med en vidvinkel, mener Camilla.

Klatrer i norsk fjell
På vei opp

Camilla tok dette bildet med Sony Alpha a6300, som hun brukte flittig på klatreturen.

© Camilla Hylleberg

14. Mikrofon

15. Sony Alpha a6300

Sony Alpha a6300 ble flittig brukt oppe i høydene. Ifølge Camilla er det et smart og lite kamera som tar veldig gode bilder og filmer flott. På turen lagde de en reklamefilm for en butikk. Camilla brukte et Alpha a6300 og hovedfotografen et Panasonic GH4. Kvaliteten er god nok til at filmen kan gå på kino.

Les om Sony Alpha a6300

16. Hodelykt

17. Et batteri og en harddisk

Bildene ligger alltid tre steder – på sd-kortet, på datamaskinen og på en ekstern harddisk.

18. MacBook

19. Batteridrevet LED-lys.

Det batteridrevne LED-lyset veier nærmest ingenting og er vanntett. Camilla henger det blant annet opp i taket på teltet.

20. DJI Phantom 3 4K

I Norge kan man som regel ikke fly med drone over nasjonalparker, og da de var på grensen til parkene på turene sine, holdt de seg til bare å fly nede i dalen, hvor også var rikelig med flotte motiver.

Les artikkelen om favorittutstyret til tre forskjellige fotografer i nummer 12 av Digital FOTO. 

I det nyeste nummeret av bladet kan du se en eiendoms- og arkitekturfotograf, en bryllupsfotograf og en naturfotograf vise innholdet i fotoveskene sine og fortelle om blant annet hvorfor de bruker gul tape, prismer og et såkalt Planitar-kamera.

Tegn et abonnement på Digital FOTO og les bladet nå på smarttelefon eller nettbrett med Wype-appen. Her får du også tilgang til de fem nyeste utgavene av Digital FOTO.

Kanskje du er interessert i...