Lowepro fotoryggsekk

En god fotoryggsekk må ha både riktig ergonomi og fleksible muligheter.

© Lowepro

Slik velger du den riktige fotoryggsekken

En god fotoryggsekk hjelper deg med å få bedre fotoopplevelser. Med den riktige ryggsekken får du nemlig både god ergonomi og stor fleksibilitet tilpasset behovene dine. Her får de beste tipsene våre for når du skal kjøpe en ny ryggsekk til fotoutstyret.

Akkurat som med kameraer og objektiver som er i konstant utvikling, har det også skjedd mye med kameraryggsekkenes funksjonalitet. 

Fleksibilitet er mer i fokus enn noensinne. Nå skal sekkene ha plass til både speilrefleks- eller systemkameraer med et godt utvalg av objektiver, samtidig som det gjerne skal være plass til en liten drone.

Derfor har flere av produsentene begynt å lage ryggsekker der du kan velge mellom innsatser som passer til forskjellig utstyr og plassere dem i ryggsekkene.

Når god plass er viktigst

Er du typen som bare følger grusstien et par kilometer fra parkeringsplassen, vil du ha god nytte av en sekk som har plass til alle objektivene, filtrene og annet utstyr det kan tenkes at du får bruk for. 

Lowepro Whistler BP350 kameraryggsekk

I mange nye kameraryggsekker har du tilgang til utstyret via den siden som vender inn mot ryggen din.

© Lowepro

Ikke gå på kompromiss med beskyttelsen

Er du derimot et friluftsmenneske som går langt på ski eller sykler på mountainbike med utstyret på ryggen og med risiko for å falle, trenger du maksimal beskyttelse. 

Da er det en fordel at polstringen er kraftig.

Pass på rygg og skuldre med kameraryggsekk

Ikke minst som naturfotograf må du være oppmerksom på ergonomien. Du skal ikke gå særlig langt med en tung skulderveske før det blir ubehagelig. 

Med den riktige fotoryggsekken kan du heldigvis enkelt og smertefritt transportere selv tungt fotoutstyr til der de gode bildene venter, når reimene er riktig justert. Både reimer og hoftebelter bør være godt polstret, og ryggstykket bør være konstruert slik at det gir god ventilasjon.

Som naturfotograf er det dessuten helt essensielt å ha plass til en god kikkert i sekken, for da kan du lett få øye på motiver på lang avstand. 

Akkurat nå kan du få en profesjonell kikkert i kompakt design med Digital FOTO. Les mer om det flotte tilbudet her. 

Manfrotto RedBee 210

Det er smart hvis det er flere tilgangsmuligheter til utstyret, slik at du raskt kan få kameraet ut av ryggsekken.

© Manfrotto

De små detaljene teller

Når du skal kjøpe ny fotoryggsekk, er det altså viktig at selve grunnkonstruksjonen er god og passer til formålet. Ryggsekken må være gjennomført. Dette gjelder sømmer, foring, materialer og lukking.

Rominndelingen bør dessuten helst være fleksibel slik at ryggsekken kan brukes med forskjellige typer utstyr, og det skal gjerne være mulig å feste et stativ på sekken. 

Til slutt er det ganske praktisk hvis ryggsekken har et integrert regntrekk slik at du kan tåle kraftig regnvær på turen.

I Utstyrsguiden kan du lese testene og og anmeldelsene våre av de beste fotoryggsekkene og fotoveskene på markedet.

Les en test av fotoryggsekker i bladet

I Digital FOTO nummer 4/2018 tester vi ti romslige fotoryggsekker med mange smarte finesser, og med stor forskjell på både funksjonalitet og kapasitet. 

Tegn et abonnement på Digital FOTO og les testen nå på smarttelefon eller nettbrett med Wype-appen. Her får du også tilgang til de fem nyeste utgavene av Digital FOTO.

Kanskje du er interessert i...