Eye-Fi dropper sd-kort av sikkerhetshensyn

Eye-Fi dropper nå flere av sine populære sd-kort med wi-fi av sikkerhetshensyn.

4. juli 2016

Eiere av litt eldre sd-kort med wi-fi fra Eye-Fi må forberede seg på at store deler av funksjonaliteten på kortet snart vil opphøre.

EyeFi har nemlig bestemt seg for å stoppe supporten av 14 produkter og produktkategorier, inkludert sine meget populære X2-kort. Fra 16. september vil den serveren som er nødvendig for å sd-kortene holder seg oppdaterte, bli tatt ned og supporten opphører dermed.

Ifølge Eye-Fi er det bekymring for den opprinnelige implementeringen av sikkerheten, som går helt tilbake til 2007, hvor de første Eye-Fi-kortene kom på markedet, som har fått selskapet til å treffe den drastiskee beslutningen. “Denne sikkerheten har vist seg å være sårbar”, skriver selskapet i en mail til kundene.

Rabatt på nye kort

Eye-Fi tilbyr ingen hjelp med oppgradering av eksisterende produkter, men lover en rabatt på 20 prosent til eksisterende kunder som ønsker å kjøpe nye kort som ikke er omfattet av kuttet.

Blant de aktuelle modellene er kortene som kom på markedet så sent som i mars 2015, men som fortsatt kan finnes hos forhandlere eller i internettbutikker.

Eye-Fi har vært spesielt interessant for fotografer, da disse sd-kortene har gitt wi-fi til rask lagring av bilder på en server eller en datamaskin – også selv om kameraet ikke hadde innebygd wi-fi.

De berørte produktene er ifølge Eye-Fi alle X1-produkter, 4GB Geo X2, 4GB Connect X2, 8GB Explore X2, 8GB Mobile X2, 8GB Pro X2, 16GB Pro X2, Visioneer X2, SanDisk X2, Eye-Fi Center til Mac og Windows, Eye-Fi app til Android og iOS og Eye-Fi Center web app.

Elektronikkgiganten Ricoh, som også står bak Pentax, kjøpte Eye-Fi tidligere i år.

Les uttalelsen fra Eye-Fi her.

Kanskje du er interessert i...