Minnekort fra SanDisk overlevde på havets bunn

Et Canon EOS 1000D er blitt funnet etter et års opphold på bunnen av Stillehavet. Kameraet har ikke overlevd den harde medfarten, men det har minnekortet fra SanDisk. Rundt 50 bildefiler med alle exif-dataene er blitt reddet, og den rettmessige eieren av kameraet er funnet!

5. desember 2011

Dykkeren Marcus Thompson fant nylig et Canon EOS 1000D under et dykt i Deep Bay, British Columbia i Canada. Han tok kameraet med seg hjem for å se hva som kunne reddes. Han fikk minnekortet ut av kameraet og renset det. Kortet, som var et SanDisk Extreme III SD-kort, viste seg å inneholde 50 bilder. Av bildenes exif-data kunne Marcus Thompson konstatere at det siste bildet var tatt i august 2010. Kameraet hadde altså tilbrakt over et år på havets bunn.

På bildene kunne man konstatere at eieren var en brannmann som var på ferie med familieen. Marcus Thompson la ut bilde av kameraet, som sees ovenfor, på Google+, i håp om å finne den rettmessige eieren, noe han nå har klart. Produsenten av minnekortet, SanDisk, får neppe bedre reklame enn dette.

Kanskje du er interessert i...