Sandisk SD-kort med 1 TB

SanDisk har nok en gang verdens største SD-kort

Du har det sikkert allerede på en ekstern harddisk eller i datamaskinen din. Men i en nær fremtid vil SanDisk også gjøre det mulig å kjøpe et SD-kort med en kapasitet på svimlende 1TB . Dette har de nettopp vist frem som en prototype på årets Photokina i Köln.

20. september 2016

Du har det sikkert allerede på en ekstern harddisk eller i datamaskinen din. Men i en nær fremtid vil SanDisk også gjøre det mulig å kjøpe et SD-kort med en kapasitet på svimlende 1TB . Det har de nettopp vist frem som en prototype på årets Photokina i Köln.

For første gang noensinne har et SD-kort brutt den magiske grensen på 1TB kapasitet.

Bak prototypeen står SanDisk, som på siste Photokina i 2014 også satte en rekord - da med et kort på 512GB. Nå er kapasiteten doblet og vi står tilsynelatende ovenfor en utrolig teknisk utvikling.

Dinesh Bahal, visepresident for Western Digital sier: "For 16 år siden viste vi den første SanDisk 64MB SD-kortet og i dag kan vi vise en terabyte. Målet er da som nå å fortsette å utvikle og sette dagsordenen i denne bransjen. Denne prototypen er enda en viktig milepæl, mens vi ser den stadig økende etterspørselen etter innhold i høy oppløsning og kapasitetskrevende oppgaver som VR, video-overvåkning og 360 -graders video, alt raser framover i et imponerende tempo."

Det er mulig å se en demonstrasjon av megakortet på Photokina i Köln hele denne uken.

Kanskje du er interessert i...