Nå blir OneDrive bedre på bilder

Microsoft har oppdatert onlinelagrings-stedet OneDrive, slik at bilder nå blir vist enda flottere, og du kan søke på bestemte motiver.

Microsoft er virkelig på offensiven med sin lagringstjeneste i skyen, OneDrive. De er på vei med ubegrenset plass til abonnenter på Office, og nå får fotodelen en større oppdatering, slik at alle de bildene du har liggende hos tjenesten, nå vises enda flottere, og blir organisert automatisk.

Med den nye Album-funksjonen kan man lage virtuelle samlinger av bilder som man plukker ut fra forskjellige mapper i OneDrive. Her vises store miniatyrer som fliser, som går helt til kanten av skjermen.

Enda mer spennende er allikevel funksjonen Tags. Den deler ikke bare bildene inn etter de søkeordene du selv har gitt dem, men tildeler også automatisk bildene dine søkeord, som f.eks. Sykkel, Innendørs, Gress med mer.

Bildene analyseres altså, slik at man lett kan finne de rette motivene, og det fungerer faktisk overraskende godt, selv om vi da også har sett en barnevogn bli tagget som en motorsykkel og lignende.

Allerede nå kan du bruke de nye funksjonene ved å logge inn på OneDrive via nettleseren på en på en pc, samt i tjenestens app til iOS. Du finner de nye funksjonene under henholdsvis Bilder og Foto. Album-funksjonen er også på vei til Android- og Windows-telefoner.

Kanskje du er interessert i...