iPad - nå også med kamera

Onsdag kveld presenterte Apple andre generasjon av tavle-maskinen iPad. Nå er det kommet kamera både på frem- og på baksiden, og hastigheten er økt betraktelig.

3. mars 2011

Da den første iPad-en ble lansert, tok det åtte måneder før den kom i norske butikker. I går presenteret Apple den nye iPad 2, og den kan vi kjøpe allerede 25. mars. I motsetning til første generasjon er det nå kommet kamera i iPad. I fronten sitter det et kamera med VGA-oppløsning på 640 x 480 piksler, som kan brukes til f.eks. videosamtaler. I tillegg er det et kamera på baksiden. Apple har ennå ikke offentliggjort oppløsningen, men det kan brukes til videoopptak i HD-oppløsning på 1280 x 720 piksler og kan også ta stillbilder.

Blant de medfølgende programmene finner man Photo Booth, som vi kjenner fra Mac-maskiner. Her kan man lage f.eks. morsomme ansikter ved hjelp av forskjellige effekter som legges på de bildene man tar med kameraet. Da man også kan ta opp video, fås redigeringsprogrammet iMovie nå også til iPad.

Det er kommet en helt ny prosessor med navnet A5 i iPad 2. Den skal være dobbelt så rask som den tidligere A4-prosessoren. Ifølge Apple kan grafikk avvikles opp til ni ganger raskere med den nye prosessoren.

Kanskje du er interessert i...