© Foto.no

Nordens største fotobutikk er i Oslo!

Etter flere års renovering, ombygging og utviding åpnet Foto.no dørene til sin toppmoderne butikk på over 1.000 kvadratmeter. I februar i år åpnet Foto.no også en butikk i Bergen, i Media City bygget. Her kan du lese om hvorfor du også bør ta deg en tur.

30. desember 2022 av Foto.no // annonse

Det startet så smått på et enkelt kontor på Vålerenga høsten 2016. Noen satte sparepengene sine i dette prosjektet mens andre pantsatte huset for å stable en fotobutikk på beina. Men vi ønsket å være så mye mer enn en fotobutikk. Vi skulle også håndheve arven etter nettstedet Foto.no som alle fotointeresserte i Norge kjente og som hadde eksistert i 20 år.

Vi så det derfor som svært viktig å knytte til oss fotomiljøene i Norge, og å tilby arrangementer, kurs og annet til kundene. Mange vil si at alt dette var galskap i et vanskelig marked, men vi hadde tro på hva vi kunne utrette, og etter et halvt år åpnet vi en stor og moderne butikk i Bjørvika. 

 

Foto.no startet Fotopodden, som raskt ble Norges største podkast om foto. 

© Foto.no

Men det er utfordrende å være små – det er vanskelig å ha vareutvalget, vanskelig å konkurrere med de store og ikke minst manglet vi ressursene vi trengte for å gjøre alt det vi ønsket. Så i 2019 fikk vi litt hjelp av gode venner til å kjøpe Interfoto, og over natten gikk vi fra å være de små til å være store. Dermed var veien åpen for å gjøre mer av alt vi synes er gøy:

Vi startet Fotopodden, som raskt ble Norges største podkast om foto. På Youtube-kanalen vår kunne vi legge ut tester og kurs og podkaster og kortfilmer og informasjonsvideoer og mye annet gøy. Vi produserer redaksjonelt uavhengige artikler og mye stoff som hjelper deg å finne fram i et stort marked. Vi ønsker at du skal få så mye informasjon du ønsker, slik at du er trygg på de investeringene du gjør.

I Foto.no sin 1 000 kvadratmeter store butikk i Oslo finner du blant annet fotostudio, verksted, bruktavdeling samt en liten butikk i butikken, nemlig «Leica Store Oslo».

© Foto.no

Med mye aktivitet, mange varer og tung satsning på kompetente medarbeidere, var det mange som ville besøke oss i butikken, og vi trengte å utvide. Det har vi gjort på to måter. Den ene ved å åpne avdeling i Media City i Bergen. Butikken er mindre enn i Oslo, men medarbeiderne er ikke mindre kompetente. Vi har også gjort en vesentlig utvidelse og ombygging av butikken i Oslo. Det har vært store endringer i hele etasjen der butikken vår er, men nå er det meste på plass. Vi har overtatt et lokale ved siden av butikken, der det før var en optiker, og har bygd ut. 

Vi har nå Norges, og kanskje Europas største fotobutikk på over 1000 kvadratmeter. Der kan vi tilby ikke bare butikk med et omfattende utvalg av demoprodukter, men vi har verksted, bruktavdeling, utleie, fotostudio, sofakrok og kaffemaskin. Vi har også en egen butikk i butikken, Leica Store Oslo. Ikke minst har vi medarbeidere som først og fremst er svært entusiastiske fagfolk innen foto, video, lyd, lys, print, strømming, droner og mye mer, og vi kan hjelpe deg ikke bare med utstyr, men kom til oss med problemet ditt, og vil jobbe med deg for å finne den beste løsningen – enten det er for å feste et lys på et kamera eller for å bygge et stort studio. 

I forbindelse med utvidelsen har Foto.no også åpnet en mindre butikk i Media City i Bergen. 

© Foto.no

Etter ombyggingen har butikken i Oslo blitt kjempestor, åpen og fin, og for oss som jobber her har det vært en fantastisk reise, så langt. Men dette er bare begynnelsen. Vi står aldri stille. Vi vil alltid gjøre mer for å kunne bli en mer spennende og aktuell tilbyder av løsninger og utstyr. Så når sjefene her på huset sier at «nå er butikken ferdig», så ler vi litt av dem, for det er det ingen som egentlig tror på.

Kanskje du er interessert i...