Irista

Nytenkende fototjeneste fra Canon

Med nyheten Irista kan du nå organisere bildesamlingen din i skyen. Prøv det i dag – du får ti gigabyte larging helt gratis.

6. juni 2014

Canon har lansert sin helt egen fototjeneste, kalt Irista, i skyen, og som noe helt spesielt er det lagt mye vekt på at man lett skal kunne organisere bildesamlingen sin direkte i internettleseren.

På irista.com kan man opprette album og legge til nøkkelord på de bildene man har lagt opp, og det er også mulig å sortere blant alle bildene etter nøkkelord som er lagt inn, eller det brukte kameraet eller objektivet. Man kan også raskt finne frem til alle de bildene man har delt på sosiale tjenester som Facebook og Flickr.

En annen viktig funksjon for fotoentusiasten er at man uten problemer kan se, organisere og dele raw-filer på Irista. Raw-bildene opptrer nemlig på akkurat samme måte som jpeg-bilder, og tjenesten støtter også raw-formater fra andre produsenter enn bare Canon samt Adobes dng-format.

Det er helt gratis å komme i gang med en plan som gir deg ti gigabyte plass. Har du behov for mer, kan du kjøpe en plan til 50 GB for 49 Euro – 399 kroner - i året, mens 100 GB koster 109 Euro årlig. Det tilsvarer 888 kroner. Det er mulig å kjøpe enda mer plass, men prisen for dette er ikke oppgitt.

Den nye fototjenesten har vært planlagt en stund og har inntil videre hett project1709. Man kan legge opp bilder enten via en internettleser, et program på datamaskinen, eller man kan importere bilder direkte fra Facebook og Flickr.

Kanskje du er interessert i...