23 makroobjektiver i gigant-test

23 makroobjektiver i gigant-test

For første gang kan du se nesten alle markedets makroobjektiver testet på de samme motivene under samme forhold. Se for eksempelvis hvor gode de er, om du trenger å kjøpe originalt, og om dyrt er bedre enn billig. Hele 23 objektiver er med i testen.

I testen vår har vi fått tak i alle merkene på markedet, og for første gang tester vi alle i samme test.

Det ble til slutt 23 objektiver, og vi har testet de uoriginale på flere kameramerker for å se om det er forskjell på yteevnen.

Det krevde ti forskjellige kamerahus fra Micro Four Thirds til fullframe for å teste dem.

Forskjellige brennvidder

Objektivene går fra 30 mm til 150 mm.

Hvis du skal knipse i naturen, spesielt dyr og insekter, vil du være best rustet med lang brennvidde, noe som gir god avstand til motivet og derfor ikke skremmer bort dyrene så lett når du kommer for tett på. Du får også finere bakgrunnssløring med lange brennvidder.

Du er imidlertid godt på vei med 90-105 mm når brennviddeforlengelsen er medregnet.

Pris og kvalitet henger sammen

Prismessig ligger de testede objektivene på fra 2189 kroner til 11 595 kroner - og både det dyreste og det billigste kommer fra Sony.

Kun ett enkelt objektiv lander under karakteren 8, og det er Samyangs 100 mm F2,8, som klarte seg dårlig til Canon, men som viser seg å være et ok kjøp for Nikon-brukere.

Generelt viser testen at pris og kvalitet følger hverandre. Ikke desto mindre klarer de billigere modellene seg også fint, så du trenger ikke tømme bankkontoen for å komme godt i gang med å fotografere makro.

Vi har testet makroobjektiver fra Canon, Fujifilm, Nikon, Sony og Pentax, og vi angir hvilke som kan brukes til Mikro four thirds.

Les mer i artikkelen fra bladet. Du som er abonnent kan laste den ned gratis over. Her får du også god oversikt over hvilke merker som fungerer til nettopp ditt kamera.

> Kom godt i gang med makro med disse 3 tipsene til makro

Kanskje du er interessert i...