AF-S NIKKOR 70–200 mm F2.8E FL ED VR

Enda bedre 70–200 mm-objektiv fra Nikon

Nikon er ute med et raskere, lettere og bedre 70–200 mm-objektiv. Et nytt objektiv med perspektivkontroll er også med i repertoaret.

20. oktober 2016

Et zoomobjektiv med høy lysstyrke og et brennviddeområde på 70–200 mm står øverst på ønskelisten for mange fotografer, og i dag har Nikon lansert en ny og forbedret versjon. Nye AF-S NIKKOR 70–200 mm F2.8E FL ED VR skal både være raskere, lettere og mer praktisk.

Blant annet er objektivets autofokus-tracking blitt forbedret, noe som er en fordel ved serieopptak. Bildestabiliseringen kjører på fra samme øyeblikk, utløserknappen trykkes halvt ned, og nå har det fått innstillingen SPORT VR, der søkerbildet er enda mer stabilt for motiver med raske bevegelser.

Optisk har objektivet også fått en oppgradering med blant annet en fluoritt-linse, så nå har det, i følge produsenten, har fremragende bildekvalitet helt ut til kantene.

Fokusavstanden er nede på 1,1 m, det har blitt mulig å tilpasse objektivknappene etter behov, og zoom- og fokusringene har byttet plass for bedre balanse.

AF-S NIKKOR 70–200 mm F2.8E FL ED VR kommer i butikkene 10. november til en veiledende pris på 31 490 kroner.

Nytt spesialobjektiv

I tillegg lanserer Nikon et objektiv med perspektivkontroll på 19 mm, og det er spesielt fint for å fotografere arkitektur, kunst og landskap.

Med et objektiver med perspektivkontroll kan man rette opp styrtende linjer og endre skarphetsplanet direkte i fotograferingen, da det kan skråstilles og forskyves. I forhold til tidligere tilt/shift-objektiver fra Nikon har man med nye PC NIKKOR 19 mm f/4E ED enda større fleksbilitet når man bruker både tilt og shift, takket være en spesiell dobbeltlagsrotasjon.

Objektivet kan kjøpes fra 27. oktober til 39.090 kroner.

Kanskje du er interessert i...