Forbedret Nikon-tele

Natur- og actionfotografer kan glede seg over en ny utgave av det legendariske 400 mm-teleobjektivet fra Nikon, som er forbedret på flere områder.

2. juni 2014

Nikon har lansert en ny utgave av teleobjektivet AF-S NIKKOR 400mm F2.8E FL ED VR, som er blitt 816 gram lettere enn forgjengeren. Ifølge produsenten skal den nye 400 mm-optikken også være gjort mer holdbar enn forgjengeren, og det skal være lettere å ta bilder med tele under vanskelige lysforhold, uansett om motivet er sport, action eller ville dyr.

Det nye objektivet er forbedret på flere punkter. Fotograferer man ville dyr, vil man verdsette den forbedrede autofokusen samt den forbedrede fokusavstanden og fokushastigheten. Produsenten lover også at kromatisk aberrasjon og reflekser er på et mimimum, takket være spesielle linseelementer og et avansert belegg.

Objektivet består av 16 elementer i 12 grupper, og produsenten lover en stabil eksponering, også selv når man knipser med 11 bilder i sekundet, som er mulig med Nikon D4S. I tillegg er det ni blenderlameller som skal sikre en flott uskarp bakgrunn, slik at motivet står frem.

Kanskje du er interessert i...