Fujifilm prioriterer gatefotografen

Fujifilm er klar med det nye lyssterke objektivet FUJINON XF16mmF1.4 R WR, som er som skapt til gatefotografering. Det gjelder både brennvidde, lysstyrke og hastighet.

16. april 2015

Fujifilms nyeste skudd på stammen av lyssterke objektiver til produsentens X-serie, er optikken FUJINON XF16mmF1.4 R WR. Brennvidden tilsvarer 24 mm når man regner med brennviddeforlengelsen på 1,5x. Med en største blender på F1.4 er det snakk om et særdeles lyssterkt objektiv som gjør det mulig å ta bilder under dårlige lysforhold.

Objektivet er værforseglet og består av 13 linseelementer fordelt på 11 grupper. Med en nærgrense på 15 cm kan man komme ganske tett innpå motivet og utnytte vidvinkelen kreativt. Objektivet bruker et såkalt Rear Focusing System, som skal sikre lynrask fokusering. Fujifilm hevder at reaksjonstiden er helt nede på 0,11 sekunder. På objektivets fokusring finner man en klassisk avstandsskala som gjør det lett å beregne avstanden. Begge deler gjør objektivet meget godt egnet til spontane gatebilder. Den veiledende prisen vil ligge på 9199 kroner.

Kanskje du er interessert i...