Gi smarttelefonen en kjempesensor

Med Sonys ILCE-QX1 kan du skru de velkjente objektivene dine på nyheten og sette det på mobilen. Deretter kan det knipses løs med høy bildekvalitet. Sensoren er nemlig i APS-C-størrelse.

4. september 2014

Sony er så avgjort ikke redde for å prøve ut nye konsepter. De har allerede et par QX-modeller på markedet, hvor du får optikk og sensor i samme enhet, som kan smekkes rett på smarttelefonen. Nå tar firmaet skrittet videre med nyheten ILCE-QX1.

Denne kameraenheten kommer uten optikk, for meningen er at du skal bruke en av dem du allerede har til Sony-systemkameraet ditt. Til gjengjeld har nyheten en stor sensor i APS-C-størrelse samt den avanserte BIONZ X-prosessoren, så bildekvaliteten tilsvarer altså nøyaktig et Alpha-systemkamera. Oppløsningen er på 20,1 megapiksler, og man kan selvfølgelig fotografere i raw-format. Det er også innebygd blits, mens ISO går opp til 16.000.

Den veiledende prisen er på drøye 2500 kroner, og det kan blant annet la seg gjøre fordi enheten ikke har noen skjerm. Kameraet styres trådløst via skjermen på smarttelefonen din, og det er både wi-fi og NFC til å koble enhetene enkelt sammen. Bildene kan overføres til smarttelefonen samt lagres i full oppløsning på Memory Stick Micro eller microSD.

Kanskje du er interessert i...