Canon EF 400mm F4.0 DO IS II USM

Heftig tele på vei fra Canon?

Et nytt patent tyder på at det kommer et ekstremt kraftigt teleobjektiv på 1000 mm fra Canon.

7. juni 2016

Dyre- og sportsfotografer kan kanskje så smått begynne å glede seg til et nytt monster å sette på kamerahusene. Ifølge Canon Rumors har Canon nemlig søkt om patent på et objektiv på hele 1000 mm.

Objektivet, EF 1000mm F5.6 IS DO, bruker Diffractive Optics-teknologien med en spesiell DO-linse, og den kan du lese mer om her.

Fordelen med DO-teknologien er at objektivene kan gjøres langt mer kompakte, og det muligens kommende objektivet vil angivelig bli bare 50 cm langt. DO-objektivene gjenkjennes på den grønne ringen, og Canon har i dag et par DO-objektiver i stallen, deriblant EF 400mm F4.0 DO IS II USM som ses på bildet over.

Mer tele på vei?

Canons lengste tele er for øyeblikket EF 800mm F5.6L IS USM, men de har tidligere laget et 84 cm langt objektiv på hele 1200 mm, som imidlertid kun er blitt produsert i noen få eksemplarer.

Sist høst viste Canon også fram en prototype på et 600 mm-objektiv med DO-teknologien, men nå ser det altså ut til at det er enda kraftigere saker på vei. Det kan imidlertid gå noe tid før det kommer på markedet.

Kanskje du er interessert i...