Kraftig vidvinkel fra Canon

Canon er klar med to nye objektiver med heftig vidvinkel, og begge har teknologier som ikke tidligere er sett i dette brennviddeområdet.

Med en kraftig vidvinkel utvides bildemulighetene betraktelig i forhold til med en standardoptikk, og nå er Canon klar med to nye av sorten. EF 16-35mm F4.0L IS USM kan brukes på full-frame-kameraer og er det første ultravidvinkelobjektivet i den professjonelle L-serien som har bildestabilisering. Ifølge Canon skal det gi muligheter for å fotografere med lukkertider som er fire trinn lenger enn uten.

Bildestabiliseringssystemet IS er nydesignet og forbedret med gyrosensorer, som skal gi større nøyaktighet – blant annet når man panorerer. Objektivet er utstyrt med en rask, lydløs autofokusmotor, og er tettet mot vann og støv. Det kan også brukes på kameraer med APS-C-sensorer, hvor brennvidden vil tilsvare 26-56 mm. Den veiledende prisen er 9999 kroner.

Det andre nye objektivet er EF-S 10-18mm F4.5-5.6 IS STM, som bare kan brukes på kameraer med APS-C-sensorer, hvor brennvidden tilsvarer 16-29 mm. Dette objektivet har også bildestabilisering, og så har det fått fokusmotoren STM, som er stort sett lydløs og sørger for jevne fokusskift, noe som er en fordel ved videoopptak. Objektivet har en veiledende pris på 2499 kroner.

Kanskje du er interessert i...