Laowa 12mm F2.8

Ny 12 mm-vidvinkel med kontroll på forvrengning

Med sitt Laowa 12mm F2.8 Zero-D-objektiv, lover Venus Optics å ha eliminert forvrengningen man vanligvis får med vidvinkelobjektiver.

9. august 2016

Laowa 12mm F2.8 ZERO-D er et nytt ultravidvinkelobjektiv fra Venus Optics, og de der lover bilder helt uten forvrengning.

Opprinnelig ba firmaet om 10 000 dollar på crowdfunding-portalen Kickstarter, men her, mindre enn tre uker før kampanjen avsluttes, har selskapet fått støtte på nesten 500 000 dollar eller nesten 4,3 millioner kroner til objektivet som har en brennvidde på 12 mm og blender F2.8.

Vanligvis vil ultravidvinkelobjektiver med meget kort brennvidde medføre forvrengning, noe vi kjenner fra fiskeøjeobjektiver, men det har Laowa full kontroll på. Dermed forblir ikke bare de rette linjene i bildet rette, skarpheten vil også være lik på tvers av motivet, noe som er en annen utfordring med ultravidvinkelobjektiver.

Laowa 12mm

Bilde tatt med det nye Laowa 12mm-objektivet

Best til full-frame

Egenskapene er dyrket fram gjennom å samle objektivets 16 elementer i ti grupper med en vekt på like rundt 600 gram.

Utsalgsprisen forventes å ligge i underkant av 10 000 kroner, men det er fortsatt mulig å få rabatt ved å forhåndsbestille objektivet på kickstarter.com.

Objektivet er beregnet for full-frame-kameraer og passer i første omgang til Canon, Nikon, Pentax og Sony.

Les mer om Laowa 12mm F2.8 ZERO-D og Kickstarterkampagnen her.

Kanskje du er interessert i...