Nye superteler fra Nikon

Nikon er klar med to nye superteleobjektiver på 500 mm og 600 mm til profesjonell bruk. De utmerker seg blant annet ved å ha den laveste vekten i sin klasse.

5. juli 2015

Sportsfotografer elsker lange brennvidder, men de store teleobjektivene veier mye og er store. Nikon har derfor lagt seg i selen for å etterkomme et ønske om stor brennvidde, lav vekt og maksimal bildekvalitet. Det er tilfellet med de to nye superteler, AF-S NIKKOR 600mm F4.0E FL ED VR og AF-S NIKKOR 500mm F4.0E FL ED VR, som er henholdsvis 20 og 25 prosent mindre enn forgjengerne.

Begge objektivene har en helt ny optisk konstruksjon med fluorittglasselementer med lav vekt, samt nanokrystallbelegg og ED-glass. Den imponerende vektreduksjonen er oppnådd ved bruk av fluorittelementer og magnesiumlegering i konstruksjonen. Objektivene er også utstyrt med ny teknologi, blant annet i form av en elektromagnetisk blender som skal sørge for jevnere og mer presise eksponeringer når man fotograferer bildeserier med høy hastighet.

I tillegg er begge objektivene utstyrt med den siste nye versjonen av Nikons bildestabilisering med en virkning på fire lukkertrinn, og innstillingen SPORT til bruk ved fotografering av motiver i rask bevegelse. Blant de andre nye funksjonene kan vi nevne en dreibar stativring med Kensington-lås og helt nye ledd som sikrer lett overgang mellem komposisjoner. Begge objektivene er forsynt med Nikons eget fluorbelegg, som aktivt avviser både vann, støv og smuss. Objektivene forventes å være i butikkene den 16. juli 2015 til veiledende utsalgspriser på: AF-S NIKKOR 600mm F4.0E FL ED VR: 127.990 kroner inkl. moms AF-S NIKKOR 500mm F4.0E FL ED VR:107.990 kroner inkl. moms

Kanskje du er interessert i...