Olympus er klar med et nytt lyssterkt objektiv

Liker man gatefotografi, arkitektur- eller landskapsbilder, og har et Micro Four Thirds-kamera, så kan man glede seg over Olympus´ nyeste objektiv, som til og med er herlig lyssterkt.

15. november 2012

Olympus har i dag lansert objektivet M.ZUIKO DIGITAL 17mm F1.8, som skal by på en glimrende bildekvalitet i en lett og svært kompakt form. Den lyssterke blenderen på F1.8 gir ikke bare enklere motivsøk med mulighet for kreativ bakgrunnsuskarphet - objektivet klarer også fotografering uten stativ i svakt lys. Har man et Olympus PEN-kamera, kan man i tillegg glede seg over kameraets innebygde bildestabilisering. Brennvidden er 17 mm. Regner man inn brennviddeforlengelsen på 2,0x, tilsvarer det 34 mm.

For at fotografen kan gripe øyeblikket og lett kunne ta spontane, helt skarpe bilder, har den nye optikken en smart snapshot-fokuseringsmekanisme. Det er kjempesmart til gatefotografering, der man ofte må handle raskt. Her flyttes skarphetspunktet til den ønskede avstanden bare ved å flytte på avstandsringen. Vris ringen, endres avstanden innenfor det området som vises på optikken, der det også er en markering for dybdeskarpheten.

Objektivets autofokus fungerer ganske lydløst, takket være den såkalte MSC-motoren. Det gjør også objektivet godt egnet til videoopptak. Linsenes overflate har fått den spesielle Olympus ZERO-overflatebehandlingen, som løfter bildekvaliteten betraktelig. Prisen for M.ZUIKO DIGITAL 17mm F1.8 er 4495 kroner. Som tilbehør får man en motlysblender i metall og et spesielt optikkdeksel med Olympus-logo.

Kanskje du er interessert i...