Sony FE 400mm F2.8 GM OSS
© Sony

Sony utfordrer Canon og Nikon med drømmeobjektiv på 400 mm

Med nye FE 400 mm F2.8 GM OSS får profesjonelle sports- og dyrefotografer enda en god grunn til å velge Sonys system.

28. juni 2018 av Kristoffer Engbo

De siste årene har Sony vært på offensiven for å friste profesjonelle fotografer med sine speilløse systemkameraer med fullformatbrikker og de tilhørende FE-objektivene.

Sammenlignet med Canon og Nikon, som tradisjonelt har vært proff-fotografenes valg, har det imidlertid vært noen hull i objektivserien. Ett av dem tetter Sony nå med et nytt objektiv med en brennvidde på 400 mm.

FE 400mm F2.8 GM OSS er det hittil kraftigste teleobjektivet i Sonys FE-serie med fast brennvidde. Med en vekt på 2,9 kilo er det rundt en kilo lettere enn Canons og Nikons tilsvarende objektiver.

Objektivet er en del av Sonys G Master-serie, som fokuserer på høyt detaljnivå og flott bokeh – altså bakgrunnssløring. FE 400 mm F2.8 GM OSS har en blender med 11 gardiner, og spesielle overflatebehandlinger reduserer reflekser i linsene.

> Les mer om Sony her

FE 400 mm F2.8 GM OSS har nytt autofokus

FE 400 mm F2.8 GM OSS er utstyrt med to nyutviklede fokusmotorer som ifølge Sony skal gi fem ganger så god ytelse på motiver i bevegelse som 300mm F2.8-objektivet deres.

Objektivet er konstruert for å være støv- og fuktresistent, og frontlinsen har et fluorbelegg som avviser skitt og fingeravtrykk.

Objektivet har er innebygd bildestabilisering som kan arbeide i tre forskjellige tilstander, deriblant en ny Mode 3 som skal gjøre det enklere å komponere når man følger bevegelige motiver.

I fjor lanserte Sony Alpha 9, som blant annet retter seg mot profesjonelle sportsfotografer, og Sony er nå klare med en firmwareoppdatering som blant annet sikrer at kameraet fungerer optimalt med det nye objektivet.</p>

FE 400mm F2.8 GM OSS kommer i salg i september og den veiledende utsalgsprisen er 120 000 kroner.

Sony FE 400 mm F2.8 GM OSS

Det et et stort utvalg av innstillingsmuligheter på nye FE 400mm F2.8 GM OSS. For eksempel kan du sette bildestabiliseringen til tre moduser.

© Sony

I fjor lanserte Sony

Kanskje du er interessert i...