Tre nye objektiver fra Canon

Canon-fotografer kan se frem til tre nye muligheter når det skal objektiv på kamerahuset. Det er både kraftig tele, fast brennvidde og zoom.

18. september 2014

I forbindelse med messen Photokina har Canon lansert tre nye objektiver som alle henvender seg til forskjellige fotografer. I den tunge enden har vi EF 400mm F4.0 DO IS II USM, som er en tele som også kan brukes på full-frame. Objektivet gjør bruk av diffraktiv optikk, og det gjør det mulig å lage objektivet mindre enn normalt, og det er da også omtrent ti cm kortere enn EF 400mm F2.8L IS II USM. Canons objektiver med diffraktiv teknologi er kjennetegnet ved DO i navnet og den grønne ringen rundt objektivet.

Det nye EF 24-105mm F3.5-5.6 IS STM er en litt billigere vei til et populært zoomområde enn Canons rødringede objektiv med en tilsvarende brennvidde. Objektivet kan brukes på både full-frame- og APS-C-kameraer, og har innebygd bildestabilisering. Fokusmotoren er av STM-typen, som bør sikre rask og lydløs fokus samt glidende overganger ved fokusskifte under videoopptak.

Det siste objektivet er Canons hittil minste og letteste EF-S-objektiv. EF-S 24mm F2.8 STM er bare 2,3 cm tykt og veier 125 gram. Objektivet kan kun brukes på kameraer med APS-C-sensor, der brennvidden vil tilsvare 38 mm. Akkurat som det nye EF 24-105mm-objektivet er det utstyrt med en STM-motor.

Kanskje du er interessert i...