Pico gjør timelapse enklere

Den lille oransje Pico fra firmaet Mindarin kan få kameraet til å ta de mest uproblematiske timelapse-bilder noen gang. Samtidig er den billig.

14. november 2014

Pico er et smart intervallur som kan få kameraet ditt til å ta bilder med et bestemt antall sekunder imellom. Når bildene settes sammen til en film, har du en timelapse.

Hold knappen inne på den oransje fetteren, og tell pipene. Hvert pip representerer ett sekund. Når du slipper knappen, begynner kameraet å ta bilder.

Vil du ha mer kontroll, kan du hente en app til telefonen. Pico kan snakke med appen via telefonens ladekabel, og lagre innstillingene fra appen, og som så overføres til kameraet.

Pico

Det gir mulighet for å ta bildene med forskjellig tidsintervall, såkalt Bulb Ramping, så det justeres etter dagslyset, eller å ta Speed Ramping, som knipser med forskjellig tidsintervall eller bracketing, så du kan lage HDR-timelapse.

Pico sier selv at ikke alt er helt klart ennå, da det er et prosjekt på Kickstarter.com, et sted hvor det samles inn penger til gode oppfinnelser. Men firmaet bak, Mindarin, har før realisert produkter på denne måten, som f.eks. Astro, som er et mekanisk intervallmeter, så Pico vil nok bli til noe.

Prisen blir 50 dollar, cirka 300 kroner.

Kanskje du er interessert i...