Sammenslåing av nordiske kjemper

Sveriges ledende kjede innen foto og video, Scandinavian Photo, overtar i januar aksjemajoriteten i den norske kjeden FotoVideo Norway AS. Sammen vil de to selskapene omsette fotoutstyr for 700 millioner kroner neste år.

20. desember 2010

Oppkjøpet betegnes som et viktig skritt for å bygge en nordisk ledende aktør, og er en del av en langsiktig strategi for å bli den ledende digitale aktøren i Norden, med hovedvekt på foto og video.

Scandinavian Photo har hovedkontor i Bankeryd i Sverige, med butikker i Stockholm, Gøteborg og Malmø, og FotoVideo har hovedkontor og butikk i Oslo, samt flere butikker rundt om i landet.Begge selskapene har samme strategi, salg gjennom tre kanaler, men en merkevare og samme pris i alle kanaler.

  • FotoVideo tar nå steget videre ut i Norden, sammen med Scandinavian Photo, sier Roar Sandvik, CEO og gründer av FotoVideo. Dette har vi jobbet for i lang tid. Vi er de beste i Norge, Scandinavian Photo de beste i Sverige, og sammen blir vi de beste i Norden og faktisk i Europa.

Flytting og åpning av ny FotoVideo butikk i Møllergata 4, den 9. februar 2011, skal vise at de tar kundene på alvor. Totalt areal på 2.200m2, med Touch & Try over hele linjen, med servicesenter- Camera & Videoteknikk AS, kurslokaler og lager over 2 etasjer, skal gi en ny dimensjon i fotoverdenen. Ingen butikk i Europa kan måle seg med det som nå bygges i Møllergata 4 i Oslo, ifølge FotoVideo.

Kanskje du er interessert i...