Heftig 5K-skjerm til entusiasten

Heftig 5K-skjerm til entusiasten

Hvis både oppløsning og fargegjengivelse skal være i verdensklasse, så er Dell klare med den perfekte 5K-skjermen. Med UltraSharp UP2715K er 4K allerede gjort til gårsdagens teknologi.

17. november 2014

Nå er det for alvor fart over pikselracet blant dataskjermer. Apple har allerede lansert sin nye Retina iMac med en skyhøy oppløsning på 5120 x 2880 piksler, men nå kan innehavere av Windows-pc-er også snart være med. Nyheten Dell UltraSharp UP2715K har nemlig de samme 14,7 megapikslene.

27-tommers stor 5K-skjerm

Skjermen på 27 tommer er også en lekkerbisken for fotoentusiasten på andre punkter. Den dekker nemlig hele 99 prosent av det store fargerommet Adobe RGB, så man kan se særlig flere grønne nyanser i et blinkskudd enn det mer vanlige fargerommet sRGB.

UltraSharp UP2715K har Dells PremiereColor-teknologi og er kalibrert fra fabrikken til å gjengi fargene svært nøyaktig. Det lar seg blant annet gjøre fordi fargene behandles internt med høy 12-bits presisjon per fargekanal.

Det er også gjort litt ekstra ut av skjermens belegg, så bildet skal fremstå med ekstra klarhet og kontrast. Du kan lese mer om 5K-skjermen på Dells amerikanske webside her. UP2715K har ennå ikke dukket opp på den norske hjemmesiden, men vi forventer en pris et sted mellom 16 000 og 19 000 kroner.

Les vår artikkel: Ultra HD og 4K - hva er det? hvor du lan lære mer om 4K og Ultra HD

Kanskje du er interessert i...