Perfekte farger fra skjerm til papir

Er du lei av at bildene på skjermen aldri matcher de ferdige utskriftene, så er det hjelp å få. Med de nyeste kalibreringsenhetene unngår du nemlig både å kaste bort tid og bruke unødige papirmengder på å treffe blink.

Selv om man har kjøpt en splitter ny dataskjerm, kan man ikke være sikker på at fargegjengivelse og kontrastforhold er korrekte. Har du en gammel skjerm, bør du være oppmerksom på at skjermens evne til å gjengi farger og kontrast endres med alderen, og resultatet er i begge tilfeller at de utskriftene man lager, ser skuffende annerledes ut på papir enn når man ser bildene på skjermen. Det er selvsagt lite tilfredsstillende når man har brukt lang tid på å gjøre bildene sine fine i bildebehandlingen og egentlig synes at man har valgt de rette innstillingene i skriverdriveren.

Løsningen er å justere skjermen, så den gjengir både farger og kontrast korrekt. Det kalles å kalibrere skjermen, og til det formålet bruker man et spesielt verktøy som plasseres på skjermen. På disse sidene viser vi deg hvordan du bruker dem. Det er for øvrig viktig å nevne at du bør kalibrere skjermen med jevne mellomrom, f.eks. én gang i måneden. Skjermer viser farger forskjellig, og fargebalansen endrer seg over tid.

Kanskje du er interessert i...