Ny kameraprodukter fra Kina

Spennende nyheter fra kinesiske produsenter

Vi har sett det i snart utallige sammenhenger - nye kinesiske firmaer tar tak i eksisterende teknologi og produserer det til en vesentlig lavere pris.

Kineserne har lenge vært gode på å lage billig kameratilbehør, men hittil har det mest tekniske av kamerabransjen vært dominert av de eksisterende firmakjempene.

Men tiden endrer som kjent på mye, og på Photokina så vi et vell av kinesiske selskaper stille opp med droner, gimbals og actionkameraer i rikt monn.

Her har vi samlet et par av de mest interessante kinesiske prosjektene vi kanskje får kjøpe i Norge en gang den nærmeste fremtiden.

YI Technology:

YI står bak actionkameraet YI 4K Action Camera, hvor det garantert er hentet inspirasjon fra GoPro.

Spesifikasjonene er mer eller mindre de samme som på GoPro HERO4 Black, men den har en touchscreen på baksiden, noe HERO4 Black ikke hadde. Det ligner ellers også til forveksling på en GoPro, men koster halvparten.

Systemkamera i Leica-look til 2700 kroner

Nå har YI også kastet seg over markedet for Micro Four Thirds-kameraer og presenterte nye M1 under årets Photokina.

Designen låner mer enn et par detaljer fra Leica T, men innvendig er det en Micro Four Thirds CMOS-sensor fra Sony på 20 megapiksler – mot Leicas APS-C på 16,2 megapiksler.

M1 er YIs første profesjonelle kamera, og de har produsert to objektiver til M1, som også er kompatible med resten av systemet for Micro Four Thirds. YIs egne objektiver er et 12–40 mm F/3.5-5.6 samt en 42,5 mm F/1.8 prime.

Om M1 kommer til Skandinavia, og hva det kommer til å koste, vet vi ikke. Salget er imidlertid i gang i Kina, hvor et M1 med 42,5 mm prime koster 2700 norske kroner, mens et M1 med 12–40 F/3.5-5.6 lander på rundt 3600 kroner.

FY TECH (Feiyu Tech):

Handler du på eBay, og har du kanskje sett etter en gimbal for smarttelefonen eller actionkameraet ditt, så er det gode muligheter for at du har hørt om Feiyu Tech, eller FY TECH, som de også kaller seg.

Produsenten har primært slått seg opp på å levere små kamerastabilisatorer, men de produserer også såkalte UAV, altså fjernstyrte modellfly som kan løfte relativt tunge kameraer. Hovedproduktet er imidlertid gimbals, og pr. nå finnes de til speilløse kameraer, actionkameraer og naturligvis smarttelefoner.

Yongnuo

Produsenten har etter hvert fått et virkelig godt rykte i kamerakretser for gode og billige speedlite-blitser og triggere. Her har de fått et godt grep om markedet, hvor selv store forretninger som B&H i New York har tatt inn Yongnuos blits i sortimentet.

Nå har de gått et skritt videre og sendt sine første objektiver til butikkene. Vi har ennå til gode å teste dem, men hos Yongnuo kan man nå kjøpe de første objektivene. De henvender seg i første omgang til eiere av Canon-, eller Nikon-kameraer. Sortimentet teller blant annet 35 mm F2.0 primes samt at et 50 mm F1.8 også er ute.

Kanskje du er interessert i...