Del opp actionkameraet

Casio er på vei med den robuste modellen Exilim EX-FR10, der kamera og skjerm kan deles fra hverandre og allikevel holde kontakten. Det gjør nyheten svært fleksibel.

1. september 2014

Hvis du ønsker både et actionkamera du lett kan spenne på syklelhjelmen til å ta opp video av turen, men også er på jakt etter en modell som kan virke som et normalt kamera, så sjekk ut Casio Exilim EX-FR10.

Nyheten er så smart innrettet at du kan skille kameradelen og skjermen fra hverandre. De to enhetene holder kontakten via Bluetooth, så du kan altså fint ta opp på avstand hvis du ønsker. Da skjermen kan fjernes, er det også langt lettere å montere kameraet på f.eks. en reim over brystet.

Kameradelen har en fast brennvidde på 21 mm med en lyssterk optikk på F2.8. Sensoren har en oppløsning på 14,0 megapiksler og kan ta opp video i Full HD. Skjermen er på 2,0 tommer med en oppløsning på 230 000 punkter.

Nyheten er også robust, idet det kan tåle å bli sluppet fra to meter, og er støvtett. Det er også rimelig vanntett, da det kan tåle å være under vandn ned til en meter i opptil en halv time. I første omgang kommer Casio Exilim EX-FR10 på det japanske markedet med en pris som tilsvarer 2960 kroner.

Kanskje du er interessert i...