Mann står på ski med actionkamera

Med et lite actionkamera på hjelmen kan du få fantastiske videoer når du står på ski. 

© Shutterstock

Derfor klarer du deg ikke uten et actionkamera på skiferien

Et actionkamera takler utrolig mye, og de små modellene blir bare bedre for hvert år som går. Det er mange gode grunner til å ta med et actionkamera på skiferien, og disse får du her.

14. februar 2023 av Holger Svend Anderson

Skiferier byr på mange flotte motiver som du bare ser når du er langt oppe på fjellet. 

Men vil du komme hjem med bilder og film fra høyden er det ofte nødvendig å ha med et skikkelig kamera, og ofte er dette et actionkamera. 

Nedenfor forklarer vi grunnene til at det er slik. 

Hardt skall beskytter utstyret

De fleste speilløse systemkameraer og objektiver er ikke bygget for den harde medfarten de kan få der oppe i høyden. 

Når dyrt utstyr ligger i en ryggsekk eller lignende, får det også lett støt og slag hvis du for eksempel faller. Dette har verken ryggen eller kameraet godt av. 

Da er actionkameraet ideelt, ettersom det er bygget for å tåle slag og fall. I mange tilfeller er de også enda bedre værtettet. 

Mann bruker selfiestang til å ta bilde med actionkameraet sitt på fjelltopp

Actionkameraet kan bli med på selv de villeste eventyr og dokumentere alle viktige øyeblikk med et skarpt ultravidvinkelperspektiv. 

© Shutterstock

Avviser fukt

De fleste nyere actionkameraer har enda en egenskap som de større og dyrere speilløse systemkameraene ikke har. 

De er helt vanntette og mange tåler faktisk en tur under vann, noe som også betyr at actionkameraet enkelt takler fukt og kondens som oppstår når snø for eksempel smelter i vesken, eller du beveger deg fra en varm kafé og ut i bakken igjen.

Størrelsen er en fordel

Den lille størrelsen og lave vekten er nok et pluss for actionkameraet fordi det ikke er like vanskelig å ha i lommen som et større speilløst systemkamera. 

Det beste kameraet er alltid det du har med deg, men hvis du drar hjem igjen før skiheisene stenger fordi du er lei av å drasse rundt på et stort kamera, får du heller ikke de beste bildene. 

Kvinne med actionkamera festet på skihjelmen

På grunn av enkle autoprogrammer er actionkameraene som regel enkle å ta bilder og filme med, og selv om du vet hvordan du skal stille inn et speilløst systemkamera, kan det være gøy å fotografere med et kamera der du bare trenger å fokusere på å få gode komposisjoner.  

© Shutterstock

Slik øyet ser det 

En annen mulighet actionkameraet gir deg er et spennende perspektiv som får det til å se ut som om bildet av tatt gjennom øynene dine. 

Det finnes nemlig seler til flere av de mest populære actionkameramodellene, slik at kameraet kan festes på brystet eller skihjelmen. 

Du kan også bruke klemmer og feste kameraet på skistaven for å bruke den som selfiestang. 

Siden de fleste actionkameraer er utstyrt med brennvidder på mellom 16 mm og 24 mm, kan du gjerne også invitere venner og familie med på bildene dine. 

Kanskje du er interessert i...