GoPro Hero 6 - oppdatert versjon av GoPro Hero 4 og GoPro Hero 5
Actionkamera

GoPro HERO6 Black er etterfølgeren til de populære GoPro Hero 4 og 5 med mange spennende oppdateringer. 

© GoPro

Første test av GoPro HERO6 Black

Som noen av de første i verden har vi fått kloa i det nye actionkameraet fra GoPro. Les om det lever opp til forventningene våre.

3. oktober 2017 av Klaus Nygaard

På et pressemøte 28. september lanserte GoPro det nye actionkameraet sitt, GoPro HERO6 Black, og vi var der. 

I dagene etter har vi lekt med kameraet som først og fremst imponerer på bilder pr. sekund.

GoPro HERO6 kan nemlig filme med opptil 200 bilder i sekundet. Det er en fordobling av tidligere prestasjoner og skyldes den nye kraftige bildebrikken GP1. 

Den høye bildefrekvensen er perfekt for ekstreme slow motion-opptak, der de mange bildene gir en flytende bildekvalitet.

Her kan du se en av testfilmene våre, hvor vi jobber med nettopp slow motion. 

Actionkamera med stemmestyring

Kameraet tar også stillbilder på 12,0 megapiksler. De minner om bildene fra en mobiltelefon, så det er først og fremst videokameraet som gir oss vann i munnen. Her går oppløsningen opp til 4K med en bildefrekvens på 60.

Også det dynamiske området imponerer oss. Kameraet bytter lynraskt eksponering mellom mørke og lyse motiver, og rommer mange detaljer i ytterområdene.

Stemmestyringen er smart. Når kameraet for eksempel er montert oppå sykkelhjelmen, kan du starte et opptak ved å si "GoPro start recording", og det fungerer.

Actionkameraet tåler vann og gjørme

Også den innebygde digitale bildestabiliseringen er god. Den korrigerer på tre akser, så selv om du sykler eller løper mens du filmer, får du rimelig rolige opptak. Imidlertid er ikke resultatet på nivå med en gimbal, altså det flytende opphenget vi kjenner fra kameradroner.

Vi har også hatt med GoPro HERO6 i vann og gjørme. Det er vanntett ned til ti meter uten undervannshus, og dermed var heller ikke den lille testen vår noe problem.

Hold et øye med Utstyrsguiden her på nettsiden, hvor vi senere kommer med en full anmeldelse av kameraet.

Inntil videre kan du se utpakkingsvideoen vår, hvor vi viser hva du får med i esken. 

Kanskje du er interessert i...