GoPro Hero 9 Black: Ta skarpe bilder med 20 megapiksler
© GoPro

GoPro Hero 9 Black: Ta skarpe bilder med 20 megapiksler

GoPro-serien har blitt enda råere. GoPro Hero 9 Black leverer bilder på hele 20 megapiksler, og det har også fått en skjerm på fronten, som gjør det lettere å filme selfie-videoer.

GoPro Hero 9 Black er nå i salg på nett, og i løpet noen få dager er det også forventet at det blir å finne i butikkene.

Det spesielle med GoPro Hero 9 Black er særlig at actionkameraet kommer med en skjerm på fronten.

Det gjør at det blir lettere å filme selfie-videoer og ta selfiebilder.

Du får selvfølgelig også alle de velkjente funksjonene som gjør at det nye GoPro-kameraet er spesielt godt egnet til action, friluftsliv og ekstremsport, og noen av funksjonene har endda fått en kraftig oppdatering. 

Her får du oversikt over nyhetene i GoPro Hero 9 Black. 

GoPro Hero 9 Black kommer med en ny frontskjerm

Hvis du vil ta knivskarpe bilder og videoer av deg selv, er GoPro Hero 9 Black et ideelt actionkamera. Actionkamera har nemlig fået en skjerm på fronten, noe som gjør at du kan se deg selv mens du tar opp. 

Begge de konkurrerende modellene til GoPro – DJI Osmo Action og Akaso Brave 7 LE – har også en frontskjerm, og nå melder altså GoPro seg på her. 

GoPro Hero 9 Black er altså i større grad en kombinasjon av et vlogging-kamera og et actionkamera når vi sammenligner den med de tidligere actionkameraene fra GoPro.

Frontskjermen på GoPro Hero 9 Black gir deg et bedre inntrykk av komposisjonen i selfie-videoene dine.

Frontskjermen på GoPro Hero 9 Black gir deg et bedre inntrykk av komposisjonen i selfie-videoene dine.

© GoPro

GoPro Hero 9 Black gir deg skarpere bilder

I tillegg til frontskjermen, har GoPro Hero 9 Black også blitt oppdatert på en rekke andre punkter. Det har blant annet blitt mulig å filme i imponerende 5K-kvalitet. 

Nå har det også blitt mulig å ta bilder på 20 megapiksler samtidig som du kan ta ut stillbilder på opptil 14,7 megapiksler fra videoene dine.

GoPro Hero 9 Black er også blitt bedre på å tåle rystelser. Actionkameraet kommer med teknologien HyperSmooth 3.0, som bygger videre på bildestabiliseringen i de tidligere modellene.

Du kan også ta bilder i råformat, og dessuten kommer modellen med en oppdatert HDR-funksjon som gjør det mulig å ta flotte bilder av kontrastrike motiver som for eksempel solnedgangen.

GoPro Hero 9 Black gjør det også mulig å livestreame turene dine i for eksempel kano, så publikumet ditt kan følge med direkte.

GoPro Hero 9 Black gjør det også mulig å livestreame turene dine i for eksempel kano, så publikumet ditt kan følge med direkte.

© GoPro

GoPro Hero 9 Black har strøm lenger enn forgjengerne sine

GoPro Hero 9 Black har strøm opptil 30 prosent lenger enn de andre GoPro-kameraene. Dette er blant annet fordi batteriet i actionkameraet er en ny type. 

Det nye batteriet skal være mer motstandsdyktig mot lave temperaturer, og GoPro sier selv at det kan filme i én time og 31 minutter før det går tomt for strøm – når det filmer i 1080p. 

Siden det nye batteriet er smule større enn det som sitter i det tidligere modellene, er det heller ikke kompatibelt med for eksempel GoPro Hero Black 8.

Du kan altså ikke bruke batteriene fra noen av de tidligere modellene i GoPro Hero 9 Black, noe som er litt upraktisk, men til gjengjeld er levetiden bedre med den nye batteritypen. 

Kanskje du er interessert i...