Rødt Olympus Tough TG-6 kamera i gjørme

Den nyeste modellen i Tough-serien er proppfull av smarte funksjoner som gir bedre bilder i actionfylte situasjoner. 

© Olympus

Olympus Tough TG-6 er kameraet for sommerens vannsprut

Med det nyeste actionkameraet fra Olympus kan du komme deg helt innpå motiver over og under vann – og få imponerende dybdeskarphet med noen få klikk.

22. mai 2019 av Sarah Marie Winter

Hvis du leter etter et kamera som tåler at du mister det i sanden, tar det med under vann og dykker eller spruter gjørme på det under sykkelrittet, er nye Olympus Tough TG-6 en god kandidat.

Det er bare ett år siden, Tough TG-5 ble lansert, men Olympus har likevel funnet plass til et par svært nyttige funksjoner i det lille kamerahuset. 

Her er de tre vi er mest begeistret for. 

Hender holder rundt rødt Olympus Tough TG-6

Hvis du er interessert i makrofotografering, er det flere gode grunner til å vurdere Olympus Tough TG-6.

© Olympus

1. Digital telekonverter gir 8x zoom

Står du på sidelinjen under et sykkelritt eller er på fottur og får øye på en rovfugl, så kan du med Olympus Tough TG-6 få et større utsnitt av motivet enn før. 

En ny digital telekonverter dobler nemlig zoomfaktoren fra 4x optisk zoom til maksimalt 8x zoom.

2. Fem forskjellige undervannsinnstillinger

Under havoverflaten skjuler det seg en verden av fascinerende motiver, og Olympus Tough TG-6 har fått fem forskjellige undervannstilstander, deriblant en mikroskoptilstand som gir mulighet for å fotografere motiver ned til en cm fra frontglasset. 

Som TG-5 er den nye modellen vanntett ned til 15 meter, og hvis du vil enda lenger ned, kan du supplere med undervannshuset TG-059, som gir mulighet for å fotografere og filme helt ned til 45 meter. 

> Les også: 5 tips til bedre undervannsbilder. 

3. Forbedret focus stacking-funksjon

Som de tidligere Tough-modellene har TG-6 en focus stacking-funksjon hvor du kan stille inn kameraet til å ta flere bilder av samme motiv med forskjellig fokuspunkter, som så flettes sammen for å få større dybdeskarphet i bildet. 

Det er også nytt at du nå kan stille inn antall bilder kameraet skal ta. Laveste antall er 3 bilder, og det høyeste er 10, altså mer enn de 8 TG-5 kunne ta. 

Svart olympus kamera

Kameraet fås, som forrige modell, i rødt og svart. 

© Olympus

Ny skjerm, antireflekterende belegg og datostempel

I tillegg til de store nyhetene er TG-6 også blitt oppgradert med en LCD-skjerm med en opløsning på 1.04 megapiksler, altså noe høyere enn de 460 000 pikslene forrige modell bød på.

Dessuten har begge sider av forseglingsglasset på bildebrikken fått et antireflekterende belegg, og nå kan du også gi bildene et tids- og datostempel.

TG-6 kommer i salg fra begynnelsen av juli, og den veiledende prisen er 4799 kroner. 

Du kan lese de nyeste anmeldelsene våre av kameraer og annet utstyr her i Utstyrsguiden. 

Kanskje du er interessert i...