WestLicht Photographica Auction Leica O

Gammelt Leica setter verdensrekord i pris

Normalt er investering i kamerautstyr ikke den mest gullkantede forretningen, men en helt spesiell modell har nettopp innbragt eieren over 16 millioner kroner.

16. mai 2012

Hvis du har arvet et eldgammelt Leica-kamera som bare ligger og samler støv, så er det nok en god idé å finne det frem og sjekke modellnummeret. Du kan nemlig være ekstremt heldig og sitte på en mindre formue. I helgen ble et Leica O-Series solgt til den nette sum av 2,16 millioner Euro – tilsvarende godt over 16 millioner norske kroner.

Det skjedde hos WestLicht Photographica Auction i Østerrike. Selgeren hadde lagt ut med å forlange 300 000 Euro, så vedkommende er sikkert svært godt fornøyd med å ha satt ny verdensrekord når det gjelder pris. Et lignende kamera ble sist solgt for 1,32 millioner Euro.

Det er snakk om et unikt Leica O-Series, som det kun ble produsert rundt 25 av tilbake i 1923. Modellen skulle teste markedet og var forløperen for Leica A. Det solgte kameraet hadde serienummeret 116, er i topp stand og virker uten problemer. Spørsmålet er bare om man til den prisen overhodet tør bruke kameraet til å ta bilder med. Du kan se bilder av Leica O-modellen her.

Kanskje du er interessert i...