Engangskamera på bordet til en fest


© Shutterstock

Gjenopplev nostalgien ved et engangskamera

Engangskameraet vekker mange minner. Sannsynligvis var det også ditt første kamera, men selv i dag har det faktisk noen fordeler.

25. mars 2020

For mange var engangskameraet det første kameraet. Det første kameraet som var bare ditt.

Siden da har det sannsynligvid blitt byttet ut med en dyrere og bedre modell, men kanskje er det på tide å revurdere mulighetene du får med et engangskamera?

Hva kan du bruke et engangskamera til i dag? 

Et engangskamera har faktisk noen klare fordeler, selv den dag i dag. De er nemlig fortsatt billige, og alle kan bruke det. Det gjør det ideelt for fester og bryllup, hvor engangskameraer på bordene er et festlig innslag.

Ved å sette engangskameraer på bordene under din neste fest inviterer du gjestene dine til å interagere med hverandre, og på denne måten får du også noen annerledes bilder.

En annen god anledning for å bruke et engangskamera er sammen med barna dine. Du kan enkelt spre fotografiglede til barna dine hvis de får et engangskamera i hendene. Det er også en god anledning for å se verden gjennom deres øyne. 

> Les også: Polaroid-kameraet vender tilbake

Engangskamera på bordet under et bryllup

Sett engangskameraer på bordene til festen, og la gjestene dine være med på å forevige kvelden.

© Shutterstock

Kvaliteten på bildene fra et engangskamera

Der er ingen tvil om at et engangskamera er en billig løsning, og selvfølgelig påvirker det også kvaliteten på bildene. 

Men det et engangskamera ikke besitter av kvalitet, veier det kanskje opp for i autentisitet, siden bildene ofte vil bære preg av enten grønne, gule eller røde nyanser. 

Nettopp dette er kanskje noe av sjarmen med engangskameraet, som på samme måte som polaroidkameraet bygger på teknologi fra fortiden.

Engangskamera med hvit bakgrunn

Engangskameraet består i prinsippet bare av et enkelt plastobjektiv og et plastdeksel som omslutter filmen som tas ut og fremkalles når den er ferdigeksponeret.

© LMVH Shutterstock

Hvordan virker et engangskamera?

Et engangskamera har som formål bare å bli brukt én gang. I kameraet sitter det en filmrull når du kjøper det, og hver gang du vil ta et bilde, skal du trekke fram den riflede skiven øverst til venstre mot høyre.

Når skiven ikke kan trekkes mer, er engangskameraet klart for bruk.

De fleste engangskameraer viser hvor mange bilder du har igjen på filmrullen, og når filmen er brukt, leverer du hele kameraet til en fotobutikk som fortsatt har fremkallingsmuligheter, eller sender det inn med en fotopose.

Du kan velge mellom å få bildene fysisk eller digitalt. Hvis du får bildene digitalt, kan du legge bildene rett inn på datamaskinen, nettbrettet eller mobiltelefonen. På den måten kan du også etterbehandle for eksempel lyssettingen på bildene i Photoshop og Lightroom.

> Se video: I dybden på Lightroom - flottere lys med filtre.

Bilde av barn med engangskamera

Gi et engangskamera til barn for å dele gleden du får av fotografering, med dem.

© Shutterstock

Kanskje du er interessert i...