Med riktig tilbehør blir fotoopplevelsen enda bedre.
Kameratilbehør.

Et kamera er ikke nok i seg selv.

© Shutterstock.

Her er det beste tilbehøret til kameraet ditt

Godt tilbehør forbedrer fotoopplevelsen din. Her har vi samlet det beste du kan kjøpe akkurat nå.

16. august 2023 av Rasmus Elm Rasmussen

Et kamera kan klarer seg sjelden helt alene. Du trenger en del tilbehør for å få den beste opplevelsen, enten det er et godt objektiv, et raskt minnekort, en smart veske, et stativ, en skriver eller noe annet.

Her har vi samlet det beste kameratilbehøret vi har testet i det siste:

iFootage Cobra 3 C180F-P

Et enbensstativ er et flott tilbehør til video og fotografering når du må bevege deg raskt. Det er raskere å sette opp enn et vanlig stativ, og enbensstativet gir deg mye større bevegelsesfrihet under arbeidet.

Cobra 2-modellen fra iFootage har rykte på seg for å være blant de beste, og Cobra 3 viste seg å være enda bedre.

Les testen av iFootage Cobra 3 C180F-P her.

Et enbensstativ gir stor bevegelsesfrihet og er flott kameratilbehør.
iFootage Cobra 3 C180F-P

Sokkelen med fot kan enkelt tas av og brukes som bordstativ.

© iFootage

Lexar CFexpress Type B Diamond 128 GB

Med en skrivehastighet på 1700 MB/s er det ikke bare Lexars raskeste – det er blant de raskeste i verden, ettersom de fleste Type B-kort har en hastighet på under 1500 MB/s.

Det var også raskt når vi testet både opptak og overføring til en datamaskin. Et flott tilbehør, men til en høy pris.

Les anmeldelsen av Lexar CFexpress Type B Diamond 128 GB her.

Type B er det vanligste CFexpress-kortet på markedet. Det er vanligvis dobbelt så raskt som de raskeste kortene av den nyere og mindre A-typen.
Lexar CFexpress Type B Diamond 128 GB

CFexpress type B-kort har samme design som XQD-kort og er større enn type A. Til rask lagring av bilder finnes det ikke noe bedre tilbehør.

© Lexar.

Sony FE 50 mm F1.4 GM

Med 11 blenderlameller er det duket for fantastisk flott bakgrunnsuskarphet på de største blenderåpningene, og også her ble våre høye forventninger innfridd.

Det nye objektivet er bedre enn 2016-objektivet på alle måter og veier imponerende 33 prosent mindre. Et uunnværlig kameratilbehør når du vil ha naturlig proporsjonerte bilder med flott bokeh.

Les anmeldelsen av Sony FE 50 mm F1.4 GM her.

Direkte lav sol fra fronten ble håndtert svært overbevisende uten skjemmende reflekser.
Sony FE 50 mm F1.4 GM.

50 mm minner om det øyet ser, noe som gjør det til et flott kameratilbehør til reiser, landskap, portretter, gatefotografering og mye mer.

© Sony.

Fujifilm Instax SQUARE Link

Fujifilm Instax SQUARE Link oppfyller den viktigste oppgaven med å skrive ut flotte øyeblikksbilder på en enkel måte. Bildene er av god kvalitet med en fin, mettet svartfarge, og du kan velge mellom «Natural» og «Rich», der sistnevnte skaper liv i bildene.

Vi liker det klassiske kvadratiske formatet på 6,2 x 6,2 cm, som minner om gamle Polaroid-bilder. Fujifilms bilder er litt dyrere enn konkurrentenes, ca. 10 kroner per utskrift, men kvaliteten veier opp for dette. Et artig og nyttig kameratilbehør.

Les anmeldelsen av Fujifilm Instax SQUARE Link.

Bildene er kvadratiske og litt mindre enn de originale polaroidbildene. Selve papiret måler 8,6 x 7,2 cm.
Fujifilm Instax SQUARE Link

Skriveren lades via USB-C. Kabelen følger med, men selve laderen må kjøpes som ekstra tilbehør.

© Fujifilm.

Philips Brilliance 7000 27B1U7903

Prisen er stiv for en 27-tommers skjerm. Det rettferdiggjøres imidlertid i stor grad av flott design og gode bildeegenskaper og tilkoblingsmuligheter. Den kan være tilbehør som er verdt pengene.

Bildet blir skarpt i 4K – en stor fordel når du sitter så tett på en dataskjerm, slik du ofte gjør. Gjengivelsen er flott selv fra svært skjeve vinkler, og skjermen har en imponerende lysstyrke på opptil 1400 nit.

Skjermen har støtte for 10 bit-farger og gjengir det store spekteret av fargetoner på en naturlig og nyansert måte. Den gjengir 99,2 prosent av Adobe RGB og 97,2 prosent av DCI-P3-fargerommet, og det er mulig å velge spesifikke moduser for de to fargeskalaene på skjermen. Vi synes Adobe RGB-modusen var spesielt nyttig til bilder, der den fikk frem flere fargedetaljer enn standardinnstillingen.

Les anmeldelsen av Philips Brilliance 7000 27B1U7903.

Skjermen har to Thunderbolt 4-porter. Den ene kan motta signalet fra datamaskinen. Den andre kan sende det til en annen 4K-skjerm, slik at du kan vise innholdet på to skjermer.
Philips Brilliance 7000 27B1U7903

Philips-skjermen kan roteres 90 grader slik at du kan arbeide i stående modus. Dette gjør den til et allsidig tilbehør til bildebehandling.

© Philips

NYA-EVO Fjord 60-C ECONYL

Fjord 60-C er den største fotoryggsekken fra NYA-EVO, og ECONYL-betegnelsen indikerer at den er laget av resirkulert materiale med tanke på miljøet. Materialet er betydelig sterkere og mer vannavstøtende enn vi har opplevd med tidligere modeller fra NYA-EVO – og også de var ganske tøffe.

Det følger også med et regntrekk i tilfelle været blir virkelig ekstremt. Et uunnværlig tilbehør for naturfotografen.

Les testen av NYA-EVO Fjord 60-C ECONYL her.

Sekken er laget av 100 prosent resirkulert nylon. Det sterke materialet er belagt med plast på innsiden og har et vannavvisende belegg på utsiden.
NYA-EVO Fjord 60-C ECONYL.

Bæresystemet er bygget rundt en lett og robust aluminiumsramme, og de kraftige glidelåsene har gummipakninger. Som tilbehør til utendørs fototurer er dette en utmerket ryggsekk.

© NYA-EVO.

Vallerret Merino Wool Zip Jersey

Den er laget av myk og behagelig merinoull som ikke klør og forblir luktfri etter flere dagers bruk. Tykkelsen er 240 gram per kvadratmeter, så den ligner veldig på de deilige plaggene som blant annet Icebreaker er kjent for å lage.

Men i motsetning til konkurrentene har Vallerret tenkt på oss fotografer. Den har to små lommer med glidelås som hver har plass til nøyaktig ett kamerabatteri, slik at det kan få kroppsvarme i vinterkulden.

På innsiden er det diskré sydd inn en mikrofiberklut som effektivt rengjorde linsene våre. Det er et tilbehør du virkelig vil sette pris på på lange fototurer i naturen.

Les anmeldelsen av Vallerret Merino Wool Zip Jersey.

Vallerret har spesialisert seg på hansker for fotografer, men nå tar nordmennene et skritt videre med en genser med spesielle funksjoner. Et flott tilbehør til fototuren.
Vallerret Merino Wool Zip Jersey

De to lommene til batterioppbevaring er plassert rett under ribbena.

© Vallerret Merino.

DJI Osmo Mobile 6

Hvis du filmer video med mobiltelefonen, er denne gimbalen et godt tilbehør. De to tidligere versjonene av DJIs stabilisatorer for jevne videoer med mobilen het ganske enkelt OM, men den sjette generasjonen har igjen fått navnet Osmo.

Ergonomien er forbedret, og knappene er godt plassert. Styrespaken er presis, og med et nytt hjul på siden kan du enkelt zoome eller justere fokus. Ettersom den 3-aksede stabiliseringen også gir svært stabile bilder, er dette den beste telefongimbalen vi har prøvd så langt.

Les anmeldelsen av DJI Osmo Mobile 6.

Telefonen klikkes på med en magnet, og DJI Mimo-appen gir en flott og oppdatert sporingsfunksjon som kan følge et ansikt – også når ses fra siden eller med ryggen vendt mot deg.
DJI Osmo Mobile 6

Den innebygde teleskopstangen gir en ekstra lengde på hele 20 cm. Et unikt tilbehør for videoopptak med mobiltelefonen.

© DJI.

OM SYSTEM M.Zuiko ED 90 mm F3.5 Macro IS PRO

For makrofotografer er dette objektivet det ideelle tilbehøret. Med dette nye objektivet kan du komme nærmere motivet enn med noe annet objektiv i OM SYSTEMs sortiment.

Forstørrelsesforholdet går opp til 2:1, slik at motivet tar opp dobbelt så mye plass på bildebrikken som det gjør i virkeligheten. Her kunne vi få frem detaljer som vi egentlig ikke hadde lyst til å se.

Plutselig oppdaget vi små insekter på et jordbær, og et lite støvkorn kunne forstyrre bildet. Og objektivet kan komme enda nærmere enn dette.

Les anmeldelsen av OM SYSTEM M.Zuiko ED 90 mm F3.5 Macro IS PRO her.

For å få 2:1-makro må fokusbegrenseren settes til S-Makro. Her blir den største blenderåpningen F5.0 i stedet for F3.5.
OM SYSTEM M.Zuiko ED 90 mm F3.5 Macro IS PRO.

Objektivet er værtettet i henhold til IP53-standarden, så det tåler blant annet vannsprut. Utmerket tilbehør til makrofotografering.

© OM SYSTEM.

Datacolor Spyder X2 Ultra

Ved bildebehandling er det viktig at farger og lysforhold gjengis så korrekt som mulig på skjermen. Hvis skjermen for eksempel gjengir fargene for kjølig, risikerer du at bildet blir for varmt, selv om det egentlig var greit.

Problemet løses ved å kalibrere skjermen med jevne mellomrom, og det er nettopp det Spyder X2 gjør. Til seriøs bildebehandling kan den være uunnværlig tilbehør.

Les testen av Datacolor Spyder X2 Ultra her.

Spyder X2 Ultra er delt i to deler, der den bakre delen henger bak skjermen som en motvekt, mens den fremre kalibreringsenheten er plassert midt foran på skjermen.
Datacolor Spyder X2.

Et nyttig tilbehør som fungerer med både Windows og Mac.

© Datacolor.

Samsung Galaxy Book3 Ultra

Hvis du vil redigere bilder mens du er på farten, er Galaxy Book3 Ultra et flott tilbehør. Det er Samsungs hittil største og kraftigste bærbare PC. Det er også den dyreste. Heldigvis er det tydelig hva pengene går til, for dette er en bærbar PC med eksepsjonelle grafiske egenskaper.

Det kraftige Nvidia GeForce RTX 4050-grafikkortet leverer nok kraft til selv svært tungt bilde- og videoarbeid.

Som mobil fotoredigsmaskin er den et godt valg hvis du kan svelge den høye prislappen.

Les anmeldelsen av Samsung Galaxy Book3 Ultra her.

Det er en fingeravtrykksleser i strømknappen, slik at du enkelt kan logge inn ved å sette fingeren på den.
Samsung Galaxy Book3 Ultra

Datamaskinen har en stor 16-tommers skjerm, men er relativt lett og kompakt. Som kameratilbehør for bilderedigering er det en utmerket maskin. 

Kanskje du er interessert i...