Alternativ til speilrefleks

Nyeste modell i Canons G-serie er blitt oppgradert med et svært lyssterkt objektiv, høyere hastighet og wi-fi.

Canon har nettopp lansert PowerShot G16, som er nyeste modell i produsentens G-serie. Den har fått et svært lyssterkt objektiv med F1.8-F2.8 og 5x optisk zoom, som går fra 28 mm vidvinkel til 140 mm. Kameraet har en cmos-sensor på 12,1 megapiksler, som støttes opp av produsentens nye Digic 6-prosessor.

Blant andre av kameraets styrker er at hastigheten er økt, så det nå er mulig å fotografere helt opp til 12 bilder i sekundet for de første fem bildene ved kontinuerlig fotografering. Deretter klarer den ni bilder i sekundet. Det har også full manuell kontroll og muligheten for å ta bilder i raw. Man finner også en egen Film-knapp, et brukerdefinert fronthjul, et kontrollhjul bakpå og en snarveisknapp.

G16 er det første i G-serien med trådløse tilkoblingsmuligheter. Nå kan man dele bilder trådløst ved å laste opp til sosiale nettverk når man er tilkoblet internett eller via telefonen eller et nettbrett. Det er også mulig å ta en sikkerhetskopi av bildene sine via wi-fi til en cloudtjeneste eller en pc, som automatisk synkroniserer dem. PowerShot G16 koster 4999 kroner.

Kanskje du er interessert i...