Casio satser på toppfart

Exilim EX-10 fra Casio har rask responstid og er blitt proppet med en rekke spennende funksjoner. Blant annet har det fleksibel skjerm og en avansert funksjonsring.

2. desember 2013

EX-10 er flaggskipet i tredje generasjon av Exilim-modeller med høy hastighet. Ifølge Casio klarer kameraet en oppstartstid på 0,99 sekunder og lynrask autofokus på 0,15 sekunder. Det skal bare ta 0,26 sekunder mellom bildene. Kameraet kan også ta opptil ti bilder i sekundet.

Hjertet i EX-10 er den nye prosessoren HS 3. Den skal utrydde forsinkelser, uskarphet og bevegselsuskarphet. Kameraet har også en avanseet funksjonsring samt en fleksibel fargeskjerm, som måler 3,0 tommer og består av 460 800 punkter. Objektivet dekker 24-300 mm, tilsvarende 12,5x optisk zoom. Objektivets lysstyrke går fra F3.0 på vidvinkel til F5.9 ved tele.

En egen makrofunksjon gjør det mulig å kombinere flere bilder av samme motiv med forskjellige fokusinnstillinger, så man får et helt skarpt bilde i både forgrunn og bakgrunn. Ønsker man derimot en uskarp bakgrunn, kan man bruke funksjonen Blurred Background. Fotograferer man om natten, gir funksjonen HS Night Shot mulighet for å ta de best mulige bildene med minimal uskarphet. Casio Exilim EX-10 har en oppløsning på 12,0 megapiksler og kan ta bilder i raw-format. Prisen er ennå ikke offentliggjort.

Kanskje du er interessert i...