Festkamera til småpenger

Til en pris på under 750 kroner kan man kjøpe en håndfull av det nye Nikon COOLPIX L31 og la gjestene knipse løs med dem på den store festen. Allikevel er det både optisk zoom og høy oppløsning.

Engang var de såkalte bruk-og-kast-kameraene svært populære å ha liggende på festbordet, så gjestene kunne hjelpe til med å forevige den store begivenheten. Nå er kompaktkameraene bitt så billige at de kan overta rollen – og vel å merke både gjenbrukes og ta betraktelig bedre bilder.

Nikon har nettopp lansert det nye COOLPIX L31, som har en veiledende pris på bare 749 kroner. Det kan altså forventes å bli enda billigere ute i butikkene. Allikevel får man 5x optisk zoom, som dekker området fra vidvinkel på 26 mm til mild tele på 130 mm.

Det er også innebygd blits, til når lyset blir svakt på slutten av festkvelden, og oppløsningen på 16,0 megapiksler er ganske respektabel. Man kan også ta opp video i HD-kvalitet, og kameraet kan gjenkjenne motivene, så selv de fotografisk uerfarne kan knipse løs og bidra til festen.

Kanskje du er interessert i...